Metsätrans-Lehti Oy
Ajankohtaista

Komatsu Forest Oy:lle 15 koneen kauppa Liettuaan

Komatsu Forest Oy voitti Liettuan valtion metsien ensimmäisen kierroksen seitsemän harvesterin ja kahdeksan kuormatraktorin tarjouskilpailun. Koneiden tekniset ominaisuudet, pitkälle kehitetyt digitaaliset palvelut ja tuottavien korjuumenetelmien tietotaito olivat ratkaisemassa tätä kauppa Komatsulle.

Komatsu Forest Oy on jo aloittanut koneiden toimitukset. Hakkuukoneet ovat järeitä kahdeksanpyöräisiä Komatsu 931XC -malleja, jotka on varusteltu Komatsu C144 -hakkuulaitteilla. Kuormatraktorit ovat kahdeksanpyöräisiä Komatsu 855-koneita. Liettuan Metsähallituksen kanssa solmittu yhteistyö on tärkeä avaus Komatsulle ja sen puolitoista vuotta sitten jälleenmyyjänä aloittaneelle DO JUS agrolle, joka omassa kauppaan liittyvässä tiedotteessaan kertoo valtionmetsien koneinvestointien jatkuvan lähitulevaisuudessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kauppaan sisältyy laaja tekninen ylläpito- ja koulutuskokonaisuus, jolla edistetään liettualaisten koneenkäyttäjien ja huollon tietotaitoa uusimpaan metsäkonetekniikkaan. Tavoitteena on koneiden korkea käyttöaste, tuottavuus ja taloudellisuus. Koneet on kytketty MaxiFleet- ja MaxiVision-pilvipalveluihin, jotka tukevat koneiden hallintaa, seurantaa sekä tuottavien työmenetelmien kehittämistä.