fbpx
 

JP palvelee autoilijoita nyt tuplana

JP palvelee autoilijoita nyt tuplana

Jouni Porokalla on 36 vuoden kokemus nosturikaupasta. Myytyään Porokka Forest Oy:nsä Närhi Oy:lle, Jouni työskenteli sovitun kahden vuoden ajan Närhen palkkalistoilla, mutta veri veti takaisin yrittäjäksi. Porokka Invest Oy oli perustettu jo reilua vuotta aiemmin, mutta viime joulukuussa Porokka palasi täysipäiväisesti yrittäjäksi, omiin tuttuihin toimitiloihin Joensuun salpakadulla. Toiminta lähti tästä melko lennokkaaseen kasvuun. Vuonna 2016 liikevaihto kasvoi huimat 2600 prosenttia, lukema oli Pohjois-Karjalan ylivoimaisesti suurin ja valtakunnallisesti 25.

-Tässä ollaan ikään kuin nuoria startup-yrittäjiä, pitkän linjan yrittäjä keventää.

Moneen nopeasti kasvavaan yritykseen verrattuna eroa on toimialan lisäksi kannattavuudessa, viime vuonna Porokka Invest Oy:n liikevoitto oli 9,9 prosenttia.

Lähinnä käytettyjen nostureiden, perävaunujen, kuorma-autojen ja niihin liittyvien tuotteiden ostoon, myyntiin ja välittämiseen keskittyvän Porokka Invest Oy:n toiminta on laajentunut ja kasvanut jatkuvasti myös vuoden 2017 aikana ja kasvaneen kalustomäärän myötä myös tekijöitä kaivattiin lisää. Ratkaisu löytyi läheltä, kun pitkään puutavara-autoilijana toiminut, Jounin veljenpoika, Jyrki Porokka liittyi remmiin.

-JP palvelee nyt tuplana, Jouni Porokka naurahtaa.

Lisääntyneiden henkilöresurssien myötä Jouni Porokalla on nyt paremmin aikaa luottamustoimilleen kunnallispolitiikassa ja yrittäjäjärjestössä. Jyrki Porokka on tuonut tullessaan kokonaan uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseksi, ja kaksinkertainen määrä Porokoita mahdollistaa entistä paremmin uusien suunnitelmien toteuttamisen.

-Tarkoituksena on ryhtyä kehittämään myös vaihtoehtoisia ja edullisempia vaihtoehtoja uusille osille, vanhempi Porokka kertoo.

Uusien varaosien hinnat ovat usein suhteettoman korkeita, kun tarkoituksena on huoltaa käytettyä kalustoa. Tästä osoituksena on myös purkuosien kysynnän kasvaminen.

-Huollamme lähes kaikki merkit, ja pyrimme käyttämään pääosin kunnostamiamme käytettyjä osia. Jatkossa omat tuotteet voivat tarjota toisen, hinnaltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon, Porokka senior taustoittaa.

Lisäksi Porokat suunnittelevat palvelua, joka tähtää siihen, että asiakas voisi jatkaa liiketoimintansa harjoittamista normaalisti kaluston huoltotarpeesta huolimatta.

-Kehitämme palvelua, jossa asiakas saa laajasta valikoimastamme tarvetta vastaavan kamppeen lainaksi siksi aikaa, kun oma kalusto on meillä huollettavana, Jyrki Porokka paljastaa.

Muita aiheeseen liittyviä