MetsäTrans Oy
Kuljetus

Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z.E. sähköpakettiauto

Verkkokaupan ja kotiinkuljetuspalveluiden voimakas yleistyminen lisäävät jakeluliikennettä erityisesti kaupungeissa. Tulevaisuudessa yhä useammin huonekalut, kodinkoneet ja paketit liikkuvat täysin päästöttömästi sähköllä. Volvo Truck Center Vantaalla luovutettiin Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z.E. -täyssähköpakettiauto Hakonen Solutions Oy:lle.

Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master ZE tulee hoitamaan lähijakeluajoja Espoon IKEA-tavaratalolta.

Hakonen ottaa auton käyttöön pilottihankkeessa pääkaupunkiseudulla, missä sähköisen jakeluliikenteen ympäristöedut pääsevät näyttämään heti kyntensä. Renault Trucks Master Z.E. vahvistaa Hakonen Solutions Oy:n asemaa ympäristöä säästävien Last Mile -kuljetuspalveluiden johtavana tarjoajana Suomessa.

Hakonen Solutions Oy on noin 100 ajoneuvollaan Suomen johtaviin kuuluva jakelupalveluyritys Suomessa. Päästöttömästi ja lähes äänettömästi kulkeva kyvykäs Renault Trucks Master Z.E. -pakettiauto tukee erittäin hyvin hiilijalanjäljen ja ympäristövaikutusten vähentämiseen sitoutuneen perheyhtiön vastuullisuustavoitteita.

- Kehitämme kotiin toimitusten voimakkaasti yleistyessä kaupunkijakeluamme mahdollisimman sujuvaksi ja ympäristöystävälliseksi, Hakosen toimitusjohtaja Matti Pohjola kertoo.

Vuodesta 1918 alkaen kuljetuspalvelualalla toiminut ja myöhemmin jakelu-, asennus-, huolto- ylläpito-, käyttöönotto- ja kierrätyspalveluista aina muutto- ja toimitilapalveluiden kokonaispalvelutarjoajaksi laajentunut Hakonen Solutions Oy pyrkii noudattamaan toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita ja ilmastokriisin torjuntaa edistäviä ratkaisuja mahdollisimman kattavasti.

Auton luovutti Hakonen Solutions Oy:n kuljetuspäällikkö Jarno Liikaselle Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks myyjä Mika Saari.

- Erillisellä kuormakorilla ja alas taittuvalla ajosillalla varustettu täyssähköpakettiauto Renault Trucks Master Z.E. yltää jopa yli 120 kilometrin toimintamatkaan. Se tarjoaa vastauksen päästöttömien kuljetusratkaisujen asiakaslähtöiseen tarpeeseen, kertoo auton luovuttanut Mika Saari.

- Valitsimme Renault Truck Master Z.E:n ominaisuuksiensa ansiosta yhdessä asiakkaamme kanssa toteutettavan pilottihankkeen keulakuvaksi, sanoo Hakonen Solutions Oy:n kuljetuspäällikkö Jarno Liikanen ja jatkaa,

- Meillä on takana pitkä ja hedelmällinen yhteistyö Renault Trucksin kanssa ja aikaisempiin kokemuksiin peilaten meillä on korkeat odotukset nyt käynnistyvälle pilottihankkeelle.

Tärkeä merkkipaalu

Renault Trucks on tutkinut ja kehittänyt täyssähköisiä hyötyautoja aina 2000-luvun taitteesta lähtien. Ensimmäiset täyssähköiset Renault Trucks kuorma-autot esiteltiin markkinoille vuonna 2008. Nyt myös Suomen markkinoilla tarjottava toisen sukupolven Renault Trucks Z.E. -mallisto on kehitetty yhdessä kuljetusyritysten kanssa tavoitteena turvallisten ja kustannustehokkaiden kuljetusten tarjoaminen nyt ja tulevaisuudessa.

- Tämä on ensimmäinen täyssähköinen auto, jonka Renault Trucks toimitti Suomeen. Auton luovutus on hieno merkkipaalu jatkuvasti kasvavassa ajoneuvojen sähköistymisessä. Asiakkaiden kiinnostus sähköisiä hyötyajoneuvoja kohtaan on noussut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Renault Trucks vastaa kysyntään tarjoamalla ajoneuvot pakettiautoista 3-akselisiin kuorma-autoihin asti ja täysin sähköllä toimivina, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:lla Renault Trucksin myyntijohtajana toimiva Pasi Gerpe kertoo.

Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z.E. sähköpakettiauto käynnistää Hakonen Solutions Oy:n matkan kohti hiilineutraaliutta.

Renault Trucks Master Z.E.

Täyssähköinen joustavasti asiakkaan käyttötarpeisiin mukautuva Renault Trucks Master Z.E. pakettiautomallisto on täydellinen vastaus kaupunki- ja taajama-alueiden kuljetustarpeisiin, joihin voi tulevaisuudessa tulla liikennöintirajoituksia niin melun kuin päästöjen suhteen.

Sekä alusta ja umpipakettiautona tarjottavaa Renault Trucks Master Z.E. mallia on nyt saatavilla 3,1t version lisäksi täysin uutena 3,5t versiona. Kantavuutta jopa 400 kilogrammalla kasvattavan Renault Trucks Master Z.E. 3,5t version pisin NEDC mittaustavan mukainen toimintamatka säilyy 3,1t version tapaan jopa 200 kilometrissä.

Renault Trucks Master Z.E. pitkä toimintamatka perustuu kapasiteetiltaan 33 kWh litiumioniakustoon. Älykkään Renault Trucks -latausjärjestelmän ansiosta litiumionakusto latautuu täyteen jopa kuudessa tunnissa (7 kW).

Renault Trucks Z.E.

Renault Trucks on sähköisten kuljetusratkaisujen edelläkävijä. Tarjolla on erittäin laaja 100% sähköllä toimiva kuljetuskaluston mallisto, aina 3,1 tonnista 26 tonniin asti. Uusi Renault Trucks Z.E. -sarja kattaa sekä täyssähköiset Master pakettiautot, että D Z.E. sähkökuorma-autot.

Korkean hyötykuorman Renault Trucks Master Z.E. pakettiautoa on saatavilla sekä umpikori- että alustamallina. Kokonaispainoluokkia on kaksi 3.1- ja 3.5-tonnia.

Umpikorimallista on tarjolla kolme koripituus- ja kaksi korikorkeusvaihtoehtoa.

Alustamallista on tarjolla kolme alustapituutta sekä normaalikorkuisena että matalana alustavaihtoehtona.

Volvo Truck Center Vantaalla luovutettiin Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z.E. -täyssähköpakettiauto Hakonen Solutions Oy:lle.

Tekniset tiedot:

Renault Trucks Master Z.E.

Voimalinja:

 • Käyttövoima: sähkö
 • Moottori: sähkömoottori, etuakselilla
 • Maksimi teho: 57kW / 76hv
 • Maksimi vääntömomentti: 225Nm
 • 2-vaihteinen vaihteisto
 • Vetotapa: etuveto
 • Huippunopeus: 100 km/h (rajoitettu)
 • ECO-ajotila

Akku:

 • Teknologia: litium-ioni
 • Kapasiteetti 33kWh

Lataus:

 • Latausteho: 7 kW AC
 • Latausaika: n. 6 h.

Toimintamatka:

 • Toimintamatka NEDC: 200 km
 • Todellinen toimintamatka jopa 120 km

Yleistä:

 • korivaihtoehdot: umpikori, alustamalli
 • 6 versiota
 • 3 pituutta / 2 korkeutta
 • Kokonaismassa: 3.1t - 3.5t