Kuljetus

TAV tuo markkinoille entistä järeämmät vetokytkinmallit moduuliyhdistelmiin

Moduuliyhdistelmien mitta- ja massamuutokset ovat tuoneet uusia vaatimuksia vetolaitteille. Nivelöidyllä vetoaisalla varustetun perävaunun kytkemiseen tarkoitettu TAV50-v2 ja apuvaunun (Dolly) kytkemiseen tarkoitettu TAV50D-v2 on hyväksytty jopa 90 tn yhdistelmämassoille. Tämä jättää reilusti varmuuskerrointa myös liikenteessä oleviin 76 tn yhdistelmiin.

Suomessa on vuoden 2021 alusta noudatettu kuorma-autojen vetolaitteita koskevaan E-tyyppihyväksyntään tehtyä kansallista poikkeusta. Sen myötä vetolaitteiden lujuusvaatimuksia tulkitaan Dolly-yhdistelmissä teknisen kokonaismassan asemesta yhdistelmän suurimman tieliikennemassan mukaan. Ilman tehtyä kansallista poikkeusta vetolaitteiden vaatimuksista olisivat tulleet merkittävästi ylimitoitettuja, koska Suomessa ajoneuvoyhdistelmien suurimmat mitta- ja massasäädökset ovat joustavampia kuin muualla Euroopassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Muutoksia D- ja Dc-arvoihin

TAV:n uusissa vetokytkinmalleissa ajosuunnan mukaista vetolujuusominaisuutta kuvaava D-arvo on nostettu 190 kN:sta 220 kN:iin. Lisäksi TAV 50D-v2 vetokytkimen Dc-arvo on nostettu 120 kN:sta 160 kN:iin. Uusien hyväksyntöjen mukaiset vetokidat sopivat jopa 90 tonnin vetomassoille. TAV50D-V2 täyttää myös kaikkien Dolly-yhdistelmien vetolaitteita koskevat lujuusvaatimukset. Paineilmatoimisiksi kytkimet saa varustettua TAV-servosylinterisarjalla.

V2-vetokytkimien myynti ja asiakastoimitukset käynnistyvät maaliskuun aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uudet mallit läpäisivät ongelmitta erittäin vaativat lujuustestit, mikä kertoo tuotteidemme korkeasta laadusta ja käyttöturvallisuudesta, sanoo Jarkko Schroderus M. Korte Oy:stä.

Kestävänä ja luotettavana tunnettu TAV-vetolaitevalikoima on saanut viime vuosina kotimaan lisäksi hyvän jalansijan myös kansainvälisillä markkinoilla.