Metsäkoneurakointi

Korona iski kovaa Logsetiin

Koivulahdessa metsäkoneita valmistavan Logset Oy:n vuoden 2020 liikevaihto oli 37,5 miljoonaa euroa (2019: 48,0 miljoonaa euroa) ja liikevoitto 0,9 miljoonaa euroa (2019: 2,5 miljoonaa euroa). Liikevaihdosta katosi siis yli viidennes.

Yhtiön tiedotteen mukaan vuosi 2020 oli poikkeava ja haasteellinen monella tapaa. Suhteellisen vahvan alun jälkeen markkinat romahtivat tilapäisesti maailmanlaajuisen koronapandemian ja sen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Logset reagoi nopeasti vastatakseen uuteen markkinatilanteeseen. Hyvän suunnittelun ja nopean toiminnan ansiosta yhtiö onnistui kääntämään vaikeasti alkaneen vuoden monen eri kehitysaskeleen vuodeksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Näin jälkikäteen voin todeta, että skenaariomallien käyttöönotto aikaisessa vaiheessa kannatti. Yhtiön viime vuoden tulos on huikea saavutus ja olen ylpeä henkilökunnan panostuksista. Logset pystyy kokonsa ja hyvän yhteistyön ansiosta vastaamaan ketterästi kohtaamiinsa nopeisiin markkinamuutoksiin, kertoo toimitusjohtaja Tommi Ekman.

Kesän 2020 aikana metsäkoneiden kysyntä lähti kasvuun ja Logsetin neljäs kvartaali oli jo vahva. Talousluvut saatiin kehittymään suunnitelman mukaisesti, jonka vuoksi Logset on vahvempi kuin koskaan vuoden 2021 alussa. Markkinatilanne näyttää hyvältä, vaikka koronapandemia edelleen vaikeuttaa liikematkustamista.

Vuonna 2020 Logset aloitti työn laadun parantamisen parissa. Työ on jatkuvaa ja 2021 aikana panostuksia lisätään korkean laadun kulttuurin luomiseen. Muita tärkeitä painopisteitä ovat asiakasfokus, jatkuva innovointi ja tuotekehitys.