Metsätrans-Lehti Oy
Metsätrans

Joulukuun Metsätrans-lehti on ilmestynyt

Vuoden viimeinen Metsätrans-lehti postitettiin 17.12.2021, ja se saapui tilaaajille jouluviikolla. Lehden mukana tilaajat saivat myös Nisula Forestin kalenterin vuodelle 2022.

Metsätrans-lehden numerossa 6/21 on jälleen runsaasti painavaa asiaa kannolta tehtaalle. Vierailimme mm. Taivalkosken myrskytuhosavotoilla, kesäkuisen Paula-myrskyn aiheuttama metsätuhon määrä on käsittämättömän suuri, hommia riittää alueella aina joulukuulle asti, niin kauan kun lumitilanne sen salli, eikä valmista tullut vieläkään.

Koillismaan suunnalta jutun aiheeksi löytyi myös Siikaluomat Ay, joka on kuljettanut puuta jo 60 vuotta. Myrskytuhot ovat pitäneet myös heidän autonsa liikkeellä. Metsäkoneurakoitsijoista jutun aiheena on Vääräkosken Kone Ay, joka luottaa hieman vanhempaan kalustoon. Näin pääomakulut ovat pienemmät, ja remontit hoituvat omallakin porukalla.

Tuttuun tapaan halusimme tässäkin lehdessä nostaa esiin myös kuljettajia molemmilta sektoreilta, puutavara-autonkuljettajista jutun aiheeksi löytyi Szepaniak Oy:n Joni Jukkara ja metsäkoneenkuljettajista vasta 17-vuotias Tuomas Luttinen.

Itsekin metsäkoneenkuljettana työskentelevä Laura Linkoneva puolestaan kirjoitti palstallaan naisten metsäalalla kohtaamista haasteista ja ennakkoluuloista. Tässä artikkelissa mukana oli mietteitä myös useammalta muulta alalla työskentelevältä naiselta, juttu herättikin runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa jo verkkojulkaisun jälkeen.

Lehteä tehdessä vierailimme myös Kemissä tutustumassa Kemin biotuotetehtaan valmistumiseen, Kalajoella kuulemassa kuinka Kalajoen metsäpalon sammutusoperaatio eteni, sekä Södertäljessä koeajamassa uusia Scanioita. 

Yllä mainituista jutuista puolet syntyivät tälläkin kertaa lukijoiden vinkkien seurauksena, kiitos siis jälleen kaikille teille. Ilman teidän apuanne lehden teko olisi paljon haastavampaa, eikä lopputulos yhtä hyvä. Otamme jatkossakin mielellämme vastaan hyviä vinkkejä, niitä voi lähettää näiltä sivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse (toimitus@metsatrans.com) tai soittamalla (Tero Nurmi 0400-345676), sekä eri somekanaviamme pitkin. Kaikki vihjeet huomioidaan, mutta parhaita ovat sellaiset, joissa juttuvinkille annetaan jokin perustelu, miksi juuri tästä henkilöstä/yrityksestä/aiheesta kannattaisi kirjoittaa.

Vuoden 2022 ensimmäinen Metsätrans ilmestyy tuttuun tapaan helmi-maaliskuun taitteessa, kyseessä on perinteinen tilastonumero, joka tulee sisältämään kattavan paketin metsäkoneiden ja puuautojen rekisteröintimääristä sekä yrityksistä.

Mainostaja: jos olet kiinnostunut ostamaan näkyvyyttä Metsätrans-lehden printti- tai verkkolehdestä tulevalle vuodelle, mediakortin löydät täältä. Teemme mielellämme tarjousta. Printtilehden etu- ja takakansista varattuna on jo tässä vaiheessa yhtä vaille kaikki, mutta muita hyviä vaihtoehtoja on tietysti vielä runsaasti tarjolla.