Metsäkoneurakointi

Antero Siuro: Lähes 50 vuotta menty metsään

- Koneet eivät niinkään minua kiinnostaneet, mutta metsäkoneiden kanssa Suomen salomailla työtään tekevät koneyrittäjät sitäkin enemmän. Joissakin tapauksissa menossa on jo kolmas sukupolvi, jonka kanssa olen saanut työtä tehdä, kertoilee reilusti yli 40 vuoden rupeaman suomalaisessa ja pohjoismaisessa savottamaailmassa työtä tehnyt Antero Siuro.

Antero Siuro
Työuransa metsissä tehnyt Antero Siuro suuntaa useamman kerran vuodessa pohjoisen puuttomille tuntureille vaeltamaan. Olipa kesä tai talvi, niin majoitusvälineet kulkevat mukana.

Mielenkiintoiset ja innostusta ympäristöönsä luovat yrittäjät ovat olleet se voima, joka on Siuron metsäkonealalla pitänyt. Alussa oli paljon yrittäjiä, joilla oli kone tai kaksi työmaillaan. Nyt yrittäjiä on vähemmän ja heillä on koneita enemmän. Yrittäjät ovat persoonallisuuksia, joiden parissa viihtyy äärimmäisen hyvin. Heidän arvot ja perusluonne ovat pysyneet likimain samoina. Eli Siuron mukaan koneyrittäjien parissa pärjää 1970-luvun sosiaalisilla taidoilla vielä 2000-luvulla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.