Volvo Cars investoi miljardi euroa Torslandan tehtaaseen seuraavan sukupolven täyssähköautojen tuotantoa varten
Volvo aikoo seuraavan sukupolven sähköautoillaan tarjota asiakkaille pidempää toimintamatkaa, nopeampaa lataamista ja alhaisempia kustannuksia ja saavuttaa samalla uusia merkkipaaluja turvallisuudessa ja ympäristöystävällisyydessä.
Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Volvo investoi tulevina vuosina miljardi euroa Torslandan tuotantolaitokseen Ruotsissa valmistautuessaan seuraavan sukupolven täyssähköautojen tuotantoon.
Osana suunniteltuja investointeja yhtiö ottaa käyttöön lukuisia uusia kestävämpiä teknologioita ja valmistusprosesseja. Niihin lukeutuvat alumiinikoriosien megavaluprosessi, uusi akkujen kokoonpanoyksikkö sekä täysin uudistettu maalaamo ja kokoonpanolaitos.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyInvestoinnit ovat jatkoa viimeaikaiselle ilmoitukselle, jossa Volvo ja johtava akkukennojen valmistaja Northvolt kertoivat kolmen miljardin euron investoinnista korkealaatuisten räätälöityjen akkujen kehitykseen ja valmistukseen Volvon seuraavan sukupolven täyssähköautoja varten.
Molemmat investoinnit ovat askel eteenpäin Volvon tavoitteessa tulla pelkkien täyssähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä ja kuvastavat yhtiön sitoutumista pitkäkestoiseen tulevaisuuteen kotikaupungissaan Göteborgissa.
“Näillä investoinneilla otamme tärkeän askeleen kohti täysin sähköistä tulevaisuutta ja valmistaudumme tuottamaan entistä kehittyneempiä ja parempia sähkö-Volvoja. Torslanda on suurin tehtaamme, ja sillä on tärkeä rooli jatkuvassa muutoksessamme kohti pelkkien sähköautojen valmistusta vuoteen 2030 mennessä”, Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson sanoo.
Uuden sukupolven sähköisten Volvojen valmistuksessa otetaan käyttöön uusi alumiinikoriosien valutekniikka, jossa auto kootaan isommista kappaleista. Tämä on merkittävin ja jännittävin investointien mahdollistama muutos. Niin kutsuttu megavaluprosessi tarjoaa monia etuja kestävän kehityksen, kustannusten ja auton suorituskyvyn suhteen, ja Volvo on yksi ensimmäisistä autonvalmistajista, joka investoi tähän tekniikkaan.
Pohjarakenteen keskeisten osien valaminen yhdeksi alumiinikappaleeksi vähentää painoa, mikä puolestaan parantaa energiatehokkuutta ja pidentää auton toimintamatkaa. Sen ansiosta Volvon suunnittelijat voivat optimaalisesti hyödyntää matkustamossa ja tavaratilassa käytettävissä olevaa tilaa, mikä lisää auton monikäyttöisyyttä.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyToinen megavalutekniikan etu on valmistusprosessin yksinkertaistuminen, joka synnyttää kustannussäästöjä materiaalien käytössä ja logistiikassa ja pienentää valmistuksen ja toimitusketjun ympäristöllistä jalanjälkeä.
Maalaamoa päivitetään uusilla koneilla ja prosesseilla, jotka tukevat maalaamon energiankulutuksen ja päästöjen jatkuvaa vähentämistä.
Uudessa akkujen kokoonpanoyksikössä integroidaan akkukennot ja -moduulit auton pohjarakenteeseen. Myös autojen kokoonpanoyksikköä uudistetaan seuraavan sukupolven sähköautoja varten. Käyttöön otetaan esimerkiksi uusi liitospiste, jossa auton ylärunko ja pohja kohtaavat ensimmäisen kerran.
Myös logistiikka-aluetta uudistetaan. Materiaalivirtausta parannetaan ja osien kuljetusta tehtaalle tehostetaan. Volvo investoi lisäksi toimitiloihin tehtaan ympärillä, kuten taukoalueisiin, pukuhuoneisiin ja toimistoihin, mikä parantaa työntekijöiden viihtyvyyttä.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy“Tämä on hieno päivä Torslandan tehtaalle, kun valmistelemme sitä uutta tulevaisuutta varten mittavalla investointipaketilla. Yhtiömme tulevaisuus on sähköinen, ja tämä edellyttää monia uudistuksia, joilla varmistamme, että Torslandassa valmistetaan korkealaatuisia premium-sähköautoja”, Volvon tekniikka- ja toiminnanjohtaja Javier Varela kertoo.
Torslandan tehtaan vuosikapasiteetti on 300 000 autoa, ja se on yksi Volvon pisimpään toimineista tuotantolaitoksista. Ruotsin kuningas Kustaa VI Aadolf avasi sen vuoden 1964 huhtikuussa, ja se oli pitkään maan suurin yksittäinen työnantaja. Tällä hetkellä Torslandan tehdas toimii kolmessa vuorossa ja työllistää noin 6 500 henkilöä.