Metsäkoneurakointi

Nokian Tyres Ground King -hybridirengas tekee pohjoismaisesta traktorityöstä tehokkaampaa kaikkina vuodenaikoina

Nokian Tyres Ground King

Aina vuoteen 2019 saakka monipuoliseen maataloustyöhön sopivissa traktorinrenkaissa ei ollut juurikaan valinnanvaraa: pehmeä maaperä vaati käytännössä ripakuvioisen renkaan, jonka tieominaisuudet ovat puutteelliset. Ja mikä hankalinta pohjoismaisen käyttäjän näkökulmasta, riparenkaan talviominaisuudet jättävät paljonkin toivomisen varaa. Tähän tilanteeseen saapui Nokian Tyres Ground King -rengas, jonka pintakuvion Hybrilug™ -teknologia niittää kiitosta Pohjolassa, vaativien olosuhteiden maatalousurakoitsijoilta.

Jos jo pelkkä pellolla ja kestopäällysteellä toimivan monikäyttörenkaan kehittäminen on suuri haaste, tuo siihen Pohjoismaissa oman lisänsä jyrkät erot eri vuodenaikojen välillä

- Näihin vaatimuksiin kyllin hyvin vastaavia renkaita ei ennen yksinkertaisesti ollut olemassakaan, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Tero Saari.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nyt käyttäjät Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja jopa Kanadassa sanovat kaikki samaa: tavallisen ripakuvion vaihtaminen Hybrilug-kuvioiseen Nokian Tyres Ground Kingiin on tuonut mukanaan huomattavan parannuksen niin mukavuuteen tiekäytössä kuin talviominaisuuksiinkin – erityisesti syvässä lumessa. Lisäksi Ground Kingin voi nastoittaa, mikä parantaa talvipitoa entisestään.

Tutkittua etua

Kielin yliopisto Saksassa testasi Ground King -rengasta erilaisissa maataloustöissä. Tulokset osoittivat, että Ground King luistaa 5 % vähemmän sekä jättää vähemmän syvät jäljet peltoon kuin vertailurenkaana käytetty tavallinen riparengas. Tämän lisäksi renkaan ajotuntuma koettiin hyväksi, jolloin työntekokin oli varmempaa. Myös maantieajon mukavuus sekä mitattu melutaso olivat perinteistä maatalousrengasta parempia.

”Erityisesti talviurakointi on muuttunut huomattavasti mukavammaksi”

Maanviljelijä ja traktoriurakoitsija Antti Alajoki Jalasjärveltä on enemmän kuin tyytyväinen Nokian Tyres Ground King -renkaidensa ominaisuuksiin kaikkina vuodenaikoina.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Erityisesti talviurakointi on muuttunut huomattavasti mukavammaksi, ja ero aiempiin ripakuvioisiin renkaisiin on merkittävä, Alajoki kertoo.

- Missään tilanteessa ei tarvitse huolehtia, pysyykö traktori liukkaalla pihalla tai maantiellä vai ei.

Ground King -renkaat ovat tarjonneet erinomaisen pidon ja kestävyyden lisäksi Alajoelle myös paljon kaivattua hiljaisuutta.

- Renkaiden pitämä ääni on aivan olematon tieajossakin, ja ajaminen on aina tasaista ja mukavaa, Alajoki kehuu.

Saatavana myös Nokian Tyres Intuitu™ -älyrenkaana

Ground King -renkaat ovat Suomessa saatavilla myös Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaina. Intuitu mahdollistaa tärkeiden rengastietojen seuraamisen älypuhelimella – oli käytössä sitten yksi tai useampi traktori.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nokian Tyres Intuitu tekee renkaiden kunnon seuraamisesta helppoa. Samalla se auttaa välttymään monilta ylimääräisiltä kuluilta, kertoo kiinteistöhuollon yrittäjä Jari Suontausta Nokialta.

- Oikeat rengaspaineet auttavat vähentämään polttoaineenkulutusta ja tarjoavat liukkailla talvikeleillä kaivattua pitoa. Myös arkiaamut ovat huomattavasti vaivattomampia, kun voin tarkistaa puhelimesta kaiken olevan kunnossa yhdellä vilkaisulla.

Turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä

Ympärivuotisen pidon lisäksi Ground Kingin kehitystyössä on huomioitu monia muitakin suunnitteluun ja valmistukseen vaikuttavia tekijöitä.

- Turvallisuus ja ympäristöarvot ovat meille tärkeitä asioita, Tero Saari huomauttaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nokian Tyres Ground King -renkaan suunnittelussa ja tuotannossa on noudatettu tiukkoja ympäristöstandardeja ja minimoitu hiilijalanjälki. Myös renkaan vierintävastus on suunniteltu huomattavan alhaiseksi, mikä säästää polttoainetta.

Myös parantunut työturvallisuus tuo Saaren mukaan arvoa, jota on vaikea mitata rahassa.

- Kuljetuksia tarvitaan ympäri vuoden, hän muistuttaa.

- Lumikuormaa tai raskasta konetta vetäessä osaa arvostaa hyvän ajettavuuden tuomaa turvallisuutta.