Ajankohtaista

Koululaisten metsäviikko Espoossa 6.-9.9.2022

koululaisten metsäviikko

Koululaisten metsäviikko järjestetään 6.–9.9. Espoon Juvanmalmilla. Tiistaista torstaihin retket järjestetään suomeksi, perjantaina ruotsiksi.

Metsien käytöstä, niiden hiilensidonnasta ja puusta raaka-aineena opitaan jo alakoulussa. Koululaisten metsäviikolla viides- ja kuudesluokkalaiset pääsevät ajankohtaisten aiheiden pariin tehtävärasteilla.

Asiantuntijoiden opastuksella koululaiset muun muassa tutkivat metsien monimuotoisuutta ja tutustuvat puupohjaisiin tuotteisiin. Ohjelmassa ovat mukana myös oppilaiden kaikkien aikojen suosikkirastit, puuntaimen istutus, puun kaato monitoimikoneella ja eväät leirinuotiolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tarjoamme kaupunkilaislapsille mahdollisuuden tutustua metsään ja metsässä tehtävään työhön sekä harrastuksiin. Retken aiheet, kuten luonnonvarojen kestävä käyttö ja luonnon monimuotoisuus, tulevat alakoulujen opetussuunnitelmasta, kertoo Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän asiantuntija Anne Turunen.

koululaisten metsäviikko

Koululaisten metsäviikon järjestää parinkymmenen toimijan verkosto Suomen Metsäyhdistyksen vetämänä. Tapahtuman päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Lähes tuhat koululaista pääse viikon aikana metsään kiertämään kolmen tunnin tehtäväpolun oman luokkansa kanssa. Metsäviikko järjestetään vuorovuosin Helsingin, Espoon ja Vantaan koululaisille, nyt jo 21. kerran.

- Oppilaiden palaute on innostunutta ja innostavaa. Toisinaan metsään menoon on etukäteen suhtauduttu epäillen, mutta lopulta retki on ollut jopa karkkitehdasvierailua hauskempi, Turunen sanoo.

koululaisten metsäviikko

- Kivointa on usein ollut rempseä metsuri, oman taimen istutus tai metsästyskoiran rapsuttelu. Myös eväiden syöminen sateessa ja saappaan juuttuminen mutaiseen polkuun on kerrottu hauskimpina muistoina. Mukavat, oppilaiden ikätason huomioon ottavat asiantuntijat kruunaavat retken, Turunen sanoo.

koululaisten metsäviikko