Metsäkoneurakointi

Digitekniikka helpottaa savotan arkea

Haapajärvisen Tervakosken tila Oy:n vetäjä Juho Töllinoja pyörittää porsastuotannon ohessa yhtä metsäkoneketjua. Reilut viisi vuotta sitten hankitun hakkuukoneen perään hankittiin pari vuotta sitten ajokone. - Puut hakkuukoneemme jäljestä ajanut yrittäjä eläköityi ja myi koneensa nettikoneen välityksellä. Minä sitten otin yhteyttä Komatsu Forestin myyjään Jari Leppäseen ja kyselin, millaisia koneita olisi tarjolla. Sieltä löytyi tuo 845 vuodelta 2017, jolla oli ajettu 9800 tuntia. Kaupat tehtiin ja nyt olemme urakoineet Koneyhtymä Känsälä Oy:n kumppanuusyrittäjänä yhdellä Komatsun ketjulla. Toimeksiantajana on Stora Enso, Töllinoja kertoo.

Komatsu metsäkoneketju, Tervakosken Tila Oy
Töllinoja on pyrkinyt mahdollisimman hyvin perehtymään Komatsun Maxi Fleet -ja MaxiVision-järjestelmien tarjoamiin ratkaisuihin. Helppokäyttöisiä järjestelmiä hyödyntämällä koneketjun tuottavuutta on mahdollista nostaa merkittävästi.

Yksi ketju työllistää Haapajärven ja Kärsämäen alueilla tehtävillä hakkuilla kolme konekuskia. Töllinoja on tyytyväinen, kun yrityksen kuskit voivat ajaa kumpaa konetta tahansa. Tämä tasaa erittäin hyvin harvennus- ja uudistushakkuuleimikoiden saantoeroja.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.