Metsäteollisuus

Parkanolaiselle metsuri Velimatti Rössille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsähallitus Metsätalous Oy:n parkanolaiselle metsuri Velimatti Rössille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Velimatti Rössi

Stipendiä esittivät Metsähallitus Metsätalous Oy:stä metsänhoidon operaatioasiantuntija Tomi Hautamäki, metsuri Jukka Loponen, metsäasiantuntija Pia Koskinen, metsänhoitopäällikkö Tanja Oksala ja metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Velimatti on monitaitoinen ja haasteisiin rohkeasti tarttuva laajan työnkuvan metsuri. Hän on reilu ja kannustava työkaveri sekä työyhteisön hyvän yhteishengen rakentaja. Velimatti suorittaa työtehtävät luotettavasti ja korkealla ammattitaidolla. Suhtautuminen työkavereiden auttamiseen on aina positiivista ja ystävällistä. Pitkän työuran aikana kertyneen tiedon jakaminen ja taitojen opettaminen organisaatiossa eteenpäin on hänelle luontevaa ja on tuottanut paljon hyvää työyhteisöön. Velimatti on tullut monille tutuksi myös moottorisahaveistoharrastuksensa kautta. Hän on taitava sahan käyttäjä ja luo taidokkaasti tarkkuutta vaativaa taidetyötä myös yleisön edessä. Osallistumalla sahausnäytöksillään aktiivisesti erilaisiin metsäalan tapahtumiin hän on tuonut edustamaansa organisaatiota sekä metsurin ammattitaitoa positiivisella tavalla esille. Hän viestii rauhallisella ja työhönsä sitoutuneella toiminnallaan rehtiä ja positiivista kuvaa metsäalasta.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.