Metsäteollisuus

Kittiläläiselle metsuri Veli-Matti Erkkilälle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsähallitus Metsätalous Oy:n kittiläläiselle metsuri Veli-Matti Erkkilälle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Veli-Matti Erkkilä

Stipendiä esittivät Metsähallitus Metsätalous Oy:n metsäasiantuntijat Pauliina Kulha ja Meeri Rantanen, metsänhoitopäällikkö Olli Lipponen, korjuun operatiivinen asiantuntija Jouko Mettiäinen ja aluepäällikkö Vili Väyrynen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Veli–Matti on työyhteisöä yhteen hitsaava liima. Hän on työyhteisönsä suuresti arvostama sekatyömies ja ankkuri. Hän on hyvällä tavalla prosessi- ja hierarkiarajoista piittaamaton. Vellu ottaa uudet tekijät siipiensä suojaan tittelistä tai asemasta riippumatta. Vellulla on korvaamaton aluetuntemus, hän muistaa jokaisen rumpuputken laadun ja asennusvuoden koko Länsi-Lapin alueella. Hän valvoo sekä huolehtii myös urakoitsijoiden asioita. Vellu on sekä jämäkkä työkaveri että tärkeä ystävä. Puolivalmis ei riitä, vaan Vellu ottaa vastuun, jotta työt tulee tehtyä laadusta tinkimättä. Vellun pöydällä on punaisen lakin ja puolikkaan sokeripalan lisäksi niin paljon työpapereita, ettei pöytäpintaa näy lainkaan. Silti Vellulta löytyy aina aikaa kuunnella ja olla ratkomassa meidän muiden murheita. Vellu on myös ehdoton jääräpää valtavalla sydämellä. Monista muutoksista ja organisaatiojärjestelyistä huolimatta Vellu on pysynyt mukana muutoksessa - ja toisaalta, samalla mikään ei ole muuttunut.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.