Metsä Spring rekrytoi tekstiilikuituteollisuuden asiantuntija Kishore Shouchen vahvistamaan Kuuran kehitystiimiä
Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring vahvistaa Kuura-tekstiilikuituhankettaan rekrytoimalla Äänekosken koetehtaan uudeksi teknologiapäälliköksi Kishore Shouchen. Hankkeessa pyritään luomaan uutta kestävää ja kaupallisesti kannattavaa pohjoismaista puuta käyttävää tekstiilikuituliiketoimintaa Metsä Groupille. Kishoren lähes kolmen vuosikymmenen kokemus tekstiilikuitualalta on keskeinen tekijä yhtiön suunnitelmassa skaalata hanke koetehdasvaiheesta kohti kaupallista tuotantoa.
Kishore liittyy koetehtaan omistavan ja sitä operoivan yhtiön johtoryhmään, johon kuuluvat myös kehityspäällikkö Katja Konala-Manninen, kunnossapitopäällikkö Jari Montonen, käyttöpäällikkö Mika Kalliomaa ja toimitusjohtaja Heli Kuorikoski. Kishore on Metsä Springin toinen rekrytointi EU:n ulkopuolelta.
-Olemme kehittämässä tuotantomenetelmää, joka on Metsä Groupille täysin uusi. Olemme oppineet paljon viime vuosien aikana, mutta Kishoren saaminen mukaan vahvistamaaan tiimiämme nostaa tekemisemme uudelle tasolle. Hän tuo mukanaan valtavasti olennaista teknologista osaamista ja yleistä prosessikehitystietämystä, sanoo Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarn.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyTekstiilikuituteollisuuden odotetaan kasvavan jopa 66 miljardiin yhdysvaltain dollariin vuoteen 2030 mennessä. Kuura-konsepti perustuu Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalta saatavaan havupuuselluun, josta tehdään kestävää ja kierrätettävää tekstiilikuitua tekstiili- ja kuitukangasteollisuudelle. Äänekosken koetehdas on tärkeä osa Metsä Springin pyrkimystä kehittää ja skaalata Kuura-tekstiilikuidun tuotantoa. Tämän työn rinnalla Metsä Spring kehittää suunnitelmaa siitä, miltä kaupallinen tekstiilikuitutuotanto näyttäisi. Tällaisessa tehdaskonseptissa kaikki sivuvirrat kierrätetään hyötykäyttöön.
Kuura-hankkeen onnistuminen edellyttää vahvaa yhteistyötä. Koetehtaan henkilöstö koostuu noin 20 työntekijästä, joiden taustat vaihtelevat diplomi-insinööreistä ja kemian maistereista mekaanisen ja teknisen työn osaajiin. Kaikki työskentelevät yhdessä ratkaisten haasteita ja kehittäen prosessia hyödyntämällä kaikkea saatavilla olevaa teknistä osaamista. Näin Kuurasta tehdään mahdollisimman hyvä kuitu kaupalliseen tuotantoon.
- Uutta luotaessa kaikki työskentelevät yhdessä ja tiimin jokaisen jäsenen taustaa ja kokemusta hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Kishore liittyy vahvaa yhteistyötä tekevään tiimiin ja pystyy välittömästi edistämään sen toimintaa toimialaosaamisellaan ja teknisillä taidoillaan. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että hän päätti liittyä joukkoomme, ja odotamme innolla, miltä Kuura-tekstiilikuidun tulevaisuus näyttää, sanoo Heli Kuorikoski, koetehtaan toimitusjohtaja.
- Kun keskustelin Metsä Springin tiimin kanssa tästä mahdollisuudesta, olin täysin vakuuttunut, että tässä on seuraava ammatillinen haasteeni. Saan tulla mukaan vahvan yhteishengen omaavaan tiimiin kehittämään jotain uutta Metsä Groupin tukiessa meitä koko hankkeen osalta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, ja maltan tuskin odottaa pääseväni mukaan tälle matkalle, sanoo Kishore Shouche.