Kuutio.fi ylitti kymmenen miljoonan rajan
Puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio.fi kasvaa vauhdilla. Palveluun jätetyt tarjouspyynnöt ylittivät syyskuussa kymmenen miljoonan kuution rajan. Kesällä 2017 avatussa Kuutiossa on kilpailutettu yli 15 000 metsänomistajan puukaupat, ja palvelun käyttäjistä yli kolmasosa on uusia metsänomistajia.
Kuutiossa metsänomistaja voi kilpailuttaa puukaupat metsänhoidon ammattilaisen avustuksella tai jättää tarjouspyynnön itse suoraan puunostajille. Palvelun kautta tavoittaa suurimman osan metsänhoitoyhdistyksistä ja yli 95 prosenttia Suomen puunostovolyymista. Kuutiossa tehtyjen tarjouspyyntöjen suhteellinen määrä on viime kuukausina vastannut yli kolmasosaa yksityismetsien puukaupoista.
-Olen yllättynyt, kuinka kätevä palvelu Kuutio on. Sain tarjouspyynnön jätettyä ongelmitta ja ensimmäiset tarjoukset tulivat nopeasti. Aion ilman muuta jatkaa Kuution käyttöä, tarjouspyynnöllään kymmenen miljoonan kuution rajapyykin ylittänyt metsänomistaja Tuomas Kahilaniemi sanoo.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyPuukauppa on suomalaisille merkittävä tulonlähde. Metsästä saadut puunmyyntitulot olivat viime vuonna 2,2 miljardia euroa, joista yksityisten metsänomistajien osuus oli 86 prosenttia. Kuutiossa metsänomistajalla on käytettävissään toimenpidesuosituksen sisältävä Metsäkeskuksen metsävaratieto tai oma sähköinen metsäsuunnitelma sekä Luonnonvarakeskuksen ajantasaiset ja kattavat puunhintatilastot.
-Suomessa on saatavilla maailman paras metsävaratieto ja maailman kattavin puukauppojen tilastointi. Ne tukevat metsänomistajan päätöksentekoa ja kaupankäynti Kuutiossa on helppoa, Kuution taustayhtiön Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä sanoo.
Digipalvelut kiinnostavat metsänomistajia
Kuution teettämän metsänomistajille suunnatun kyselytutkimuksen mukaan erityisesti nuorempi metsänomistajasukupolvi on kiinnostunut digitaalisista palveluista ja puukauppojen kilpailutuksesta. Enemmistö metsänomistajista kertoo pitävänsä kilpailuttamismahdollisuutta tärkeänä, ja 89 prosenttia alle 60-vuotiaista metsänomistajista pitää puolueetonta digitaalista markkinapaikkaa tarpeellisena.
- Digitaalisuus on tätä päivää. Ihmiset ovat tottuneet käyttämään verkko- ja mobiilipalveluita lähes kaikessa asioinnissa, joten on hienoa, että myös puukauppaa voi vihdoin käydä verkossa, Orivedeltä kotoisin oleva kolmekymppinen Tuomas Kahilaniemi sanoo.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyKuutiota kehitetään jatkuvasti käyttäjien tarpeita kuunnellen. Syyskuussa otettiin käyttöön tuorein kehitysversio, jossa metsänomistajien ja metsäammattilaisten välistä yhteydenpitoa on parannettu. Kuutio on myös laajentanut sidosryhmäyhteistyötä, ja nyt metsänomistaja voi osallistua helposti vapaaehtoiseen metsäsäätiömaksuun osana puukauppaa. Kuutio tarkistaa myös jatkossa metsäkiinteistön PEFC-ryhmäsertifiointistatuksen automaattisesti metsänomistajalle.