Metsäteollisuus

Hyvinkääläiselle myyntiassistentti Merja Vihtkarille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsähallitus Metsätalous Oy:n hyvinkääläiselle myyntiassistentti Merja Vihtkarille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Merja Vihtkari

Stipendiä esittivät Metsähallitus Metsätalous Oy:n asiakkuusjohtaja Pasi Korteniemi, toimitusjohtaja Jussi Kumpula, asiakkuuspäälliköt Juha Laiho ja Ossi Miettinen sekä logistiikan operaatioasiantuntija Mari Paajanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Merjan tavassa toimia korostuu tahto ja kyky katsoa asioita eteenpäin. Tilanteeseen kuin tilanteeseen lähdetään jossittelematta ilman menneiden muistelua. Joukkuepelaajana Merja hoitaa oman paikkansa. Hän ottaa varman kopin ja siirtää pelivälineen nopeasti hyvällä syötöllä seuraavalle. Merjan kanssa asioiden hoitaminen on luontevaa. Ihmisenä Merja on kaikille ystävällinen ja opastaa mielellään uusia työntekijöitä. Myyntiassistentin työ sisältää vastuun toimitetun puun laskutuksesta, mikä vaatii suurta tarkkuutta sekä täsmällisyyttä ja on pakkotahtisesti saatava hoidetuksi määräaikaan mennessä. Työn luonteeseen itsessään sisältyvästä kiireestä huolimatta Merjalla on aina aikaa vastata kollegan puheluun, auttaa kaveria ja lähteä yhdessä etsimään ratkaisua, jolla yhteiseen tavoitteeseen päästään.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.