Kuljetus

Kuljetus- ja autoala sopii myös naisille - Scania juhlistaa kansainvälistä naistenpäivää 8.3.2024

Kuljetusala, autoala ja varsinkin kuorma-autoala on perinteisesti mielletty miesvaltaiseksi toimialaksi, mutta viime vuosina alalle on hakeutunut yhä enemmän naisia. Monet ennakkoluulot ja stereotypiat ovat murtuneet, sillä naiset rakastavat autoja ihan siinä missä miehetkin.

scania naistenpäivä

Kuljetusalalla tapaa yhä useammin ison rekan ratissa naisen. Yleisesti ala mielletään miesten hommaksi, mutta miksi? Naiset ovat kiinnostuneita isoista autoista, uuden teknologian tuomista hienouksista ja rekkaromantiikasta tien päällä ihan samoin kuin miehetkin.

Joskus aiemmin alan tehtävien fyysiset vaatimukset ovat karkottaneet naisia pois auto- ja kuljetusalalta. Viimeisten vuosien aikana tapahtunut teknologinen kehitys on tehnyt monista työtehtävistä fyysisesti vähemmän rasittavia. Kuljettamisessa nykyaikaiset ajoneuvot on varustettu ergonomisilla ohjaamoilla ja uudenlaisilla tekniikoilla, jotka tekevät ajamisesta turvallisempaa ja miellyttävämpää. Lisäksi digitalisaatio ja automaatio tarjoavat uusia tasavertaisia mahdollisuuksia työskennellä autoalalla kuorma-autojen parissa.

scania laakerit

Tärkeintä on huomioida tasavertaisuus. Kyllä naisetkin voivat nauttia uuden auton tuoksusta, olla kiinnostuneita uusimpien tekniikoiden hienouksista ja vaikka kuorma-auton jousipalkeiden vaihtamisesta. Ehkä me olemme vain itse muodostaneet kuvan, jossa ala on ”miesten” ala .

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tasavertaisuuteen on alettu onneksi kiinnittää huomiota. Alalla on panostettu työympäristön parantamiseen ja tasa-arvon edistämiseen. Monet yritykset ovat toteuttaneet toimia, jotka tukevat naisten urakehitystä ja mahdollistavat työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen. Esimerkiksi joustavat työajat, etätyömahdollisuudet ja tukipalvelut lapsiperheille ovat toimenpiteitä, jotka tekevät alasta edelleen houkuttelevamman naisille.

scania naistenpäivä

- Me Scanialla haluamme tukea tasa-arvoisia uramahdollisuuksia kaikille. Meillä tällä hetkellä naisten osuus mekaanikkojen tehtävissä on vain 1% ja toimihenkilöissäkin vain 8%. Nuo osuudet voisivat olla merkittävästi suurempia, sillä olosuhteet ja työmenetelmät yrityksessämme soveltuvat tasavertaisesti kaikille. Nyt ja tulevaisuudessa tarvitsemme niin naisia kuin miehiäkin kaikkiin yrityksemme tehtäviin ja toivonkin, että me kaikki yhdessä rohkaisemme myös naisia hakeutumaan alalle, sanoo Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström.

- Tänään 8.3. vietämme kansainvälistä naisten päivää ja on hyvä nostaa esille yrityksemme naistyöntekijät, jotka antavat yrityksellemme erinomaisen tärkeän työpanoksen ja ovat rakentamassa tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Scaniaa.