Tapahtumat

John Deere Forestry: Esittelyssä FinnMETKO:ssa 29.-31.8.2024

John Deeren messuosaston kirkkaimmat vetonaulat ovat keväällä esitellyt H-sarjan harvesterit 1470H ja 1270H sekä kuormatraktorit 2010H ja 2510H. Uudet H-sarjan metsäkoneet tarjoavat lisää tuottavuutta, työn iloa sekä huollon helppoutta ja edustavat puunkorjuun tulevaisuutta alan johtavilla innovaatioillaan.

John Deere Forestry Oy, FinnMETKO 2022

Messuosastolla on esittelyssä myös harvesteripääuutuus H216, joka tuo lisää tarkkuutta ja tuottavuutta suuriin harvestereihin.

Koeajoalueella pääsee kokeilemaan kuormatraktorien edistyksellistä IBC 3.0 -toimintoa – yleisön koeajettavana on kaksi 1510G-kuormatraktoria uusilla automaattisilla toiminnoilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

FinnMETKO-osastolla esittelyssä:

  • Harvesterit: 1470H 6W, 1270H 8W, 1170G 8W, 1070G 6W
  • Kuormatraktorit: 2510H, 2010H, 1510G, 1210G, 1110G, 1010G
  • Harvesteripäät: H216, H425, H424, H423, H212

H-sarjan metsäkoneiden uudistettuun ohjaamoon voi tutustua tarkemmin myös palveluteltassa.

Palveluteltassa esittelyssä myös uudet karttatasot, entistä kattavampi John Deere ProtectTM-huoltosopimuskokonaisuus, kilpailukykyiset rahoitusratkaisut sekä laajentunut palveluverkosto.

Myymäläteltassa tarjolla monipuolinen valikoima tarvikkeita ja John Deere -brändituotteita kampanjahintaan.

Uudet H-sarjan metsäkoneet - puunkorjuun uusi standardi

H-sarjan suuren kokoluokan metsäkoneissa yhdistyvät ylivertainen tuottavuus, erinomainen käyttökokemus ja helppo huollettavuus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Harvesterit 1270H ja 1470H

Uusien H-sarjan harvestereiden moottorissa on 10 prosenttia enemmän tehoa ja vääntömomenttia. Kolme erillistä pumppua käsittävä uusi hydrauliikka tuottaa enemmän tehoa ja suuremman työpaineen syötölle. Optimoitu järjestelmä varmistaa hyvän polttoainetalouden. Uusi aktiivinen runkolukko tarjoaa parempaa vakautta koneelle niin jyrkissä rinteissä kuin tasaisessa maastossa. Tämä helpottaa työskentelyä puomin ollessa koneen sivulla, jolloin kuljettaja saa suuremman työskentelyalueen.

Harvesterien uudet puomit H7 ja H9 tarjoavat noin 10 prosenttia enemmän nostotehoa. H7-puomin kääntömomentti on kasvanut 10 prosenttia, H9-puomissa viisi prosenttia edelliseen malliin verrattuna.

H-sarjan harvesterien uusi muotoilu on suunniteltu kuljettajaa varten: lisäämään mukavuutta ja parantamaan näkyvyyttä. Moottori on käännetty 180 astetta, hydrauliöljysäiliö, polttoainesäiliö ja pumput on sijoitettu moottorin eteen ja jäähdytin ja tuuletin moottorin taakse. Muutosten myötä ohjaamo on erittäin hiljainen. Madaltunut koneen takaosa parantaa huomattavasti näkyvyyttä taaksepäin.

Kääntyvä ja vakaava ohjaamo on nyt vakiona H-sarjassa. Ohjaamon kääntökulma on kasvanut 30 astetta molempiin suuntiin, jolloin ohjaamo kääntyy nyt yhteensä 220 astetta. Muotokielessä näkyy John Deeren yhteistyö BMW Design Worksin kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuormatraktorit 2010H ja 2510H

Uuden kokoluokan 20-tonniset ja 25-tonniset kuormatraktorit tarjoavat 25 prosenttia suuremman kuormakapasiteetin. 2510H-kuormatraktorin uusi kaksimoottorinen voimalinja mahdollistaa myös 50 prosenttia suuremman ajonopeuden. Kaksimoottorinen voimalinja on saatavana optiona myös 2010H- kuormatraktoriin.

Uusissa puomeissa on entistä enemmän tehoa ja pidempi ulottuma. Markkinoiden voimakkaimman kuormatraktorin puomin, F10:n, ulottuma on 10,2 metriä, F9-puomin 10,7 metriä. Hydrauliletkuja ja letkureitityksiä on parannettu. Saatavilla on nyt suurempia  kouravaihtoehtoja 40 prosenttia suuremman puomin nostomomentin ja 22 prosenttia suuremman kääntömomentin ansiosta. Uudessa F9-puomissa nostomomentti on 13 prosenttia suurempi ja kääntömomentti 10 prosenttia suurempi kuin aiemmassa mallissa.

Puomien uusi geometria sekä viisi nivelliitosta pääpuomin ja nostovarren välillä parantavat hallittavuutta ja kuormankäsittelyn tarkkuutta sekä pitävät nopeuden tasaisena koko kuormausjakson ajan. Uusiin H-sarjan kuormakoneisiin on saatavilla myös puomitiltti, joka mahdollistaa puomille 22 asteen kallistuskulman taaksepäin. Tämä tehostaa merkittävästi työskentelyä jyrkissä rinteissä.

Uusi runkolukko lisää vakautta täydelläkin kuormalla. Uusi sylinteripohjainen runkolukko parantaa vakautta kuljetettaessa suuria kuormia pitkiä matkoja.

John Deeren ohjaamot on suunniteltu pitämään kuljettajat energisinä koko työpäivän ajan

H-sarjan ohjaamot on suunniteltu tukemaan harvesterin ja kuormatraktorin kuljettajan hyvinvointia ja edistämään käytön helppoutta. TimberMatic H -automaation selkeä ja intuitiivinen käyttöliittymä ohjaa kuljettajaa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ohjaamon uudistettu rakenne on vastaus metsäkoneenkuljettajien toiveisiin. Sisustuksessa on käytetty ääntä eristäviä materiaaleja, ja uudelleen sijoitetut raitisilmanotot sekä entistä parempi ilmastointilaite varmistavat vakaan lämpötilan muuttuvissa olosuhteissa. Laadukkaat valaistusratkaisut parantavat näkyvyyttä työskentelyalueelle.

Uudistetussa ohjaamossa on enemmän säilytystilaa sekä monia käytännöllisiä ratkaisuja, kuten puhelinalusta langattomalla latauksella, paikka kengille ja vesipullolle sekä lounastarjotin. Muita uutuuksia ovat lisänäyttö koneen perustoiminnoille ja kameroille, poljin ajosuunnan valitsemiseen, laadukas audiojärjestelmä basso- ja diskanttikaiuttimilla, useat latauspistokkeet, uudet käsipaneelit ja ohjelmoitavat painikkeet, uudet minivivut, joissa ohjelmoitavat painikkeet sekä useat istuinvaihtoehdot ja istuimen tuuletus.

Uusi ohjaamon älyavain avaa oven lukituksen sekä käynnistää PC:n ja TimberMatic-ohjausjärjestelmän kuljettajakohtaisilla määrityksillä. Ohjaamon älyavain voidaan räätälöidä myös huoltohenkilöstölle ja lavetin kuljettajille. Ohjaamon älyavain sisältää ajonestolukituksen.

Uudistetut John Deere Protect-huoltosopimukset

John Deere ProtectTM on John Deere -metsäkoneiden entistä kattavampi huoltosopimuskokonaisuus, joka maksimoi koneen luotettavuuden, käyttöasteen ja suorituskyvyn. Tarjolla on kaksi huolto-ohjelmaa joko 750:n tai 1000* tunnin huoltovälillä sekä useita täydentäviä palveluita, kuten laajennettu takuu ja suorituskyvyn optimointi. Huoltosopimuksen voi tehdä uusille tai käytetyille koneille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

*1000 tunnin huoltovälit ovat mahdollisia vain H-sarjan koneille.

Uusi H216-harvesteriipää suurille harvestereille

Uusi lehti- ja havupuiden käsittelyyn tarkoitettu kaksirullainen harvesteripää on suunniteltu suuren kokoluokan harvestereille, ja se korvaa aiemman H270-harvesteripään. H216-harvesteripää on täysin yhteensopiva H-sarjan harvesterien ja tela-alustaisten harvesterien kanssa.

H216-harvesteripää sisältää latvasahavaihtoehdon, pitkät prosessointiterät, HD-tilttisangan, find end -anturin ja moninopeuksiset syöttömoottorit. Sahausyksikkö mahdollistaa leveiden ja pitkien sahalaippojen käytön suuria puita käsiteltäessä. Uusi pää on saatavana 1270H-harvesterille 8,6/10,0 metrin puomin ulottumilla sekä 1470H-harvesterille 8,6/10/11 metrin ulottumilla.

IBC 3.0 tuo lisää automaattisia toimintoja kuormatraktoriin

Puomin älykäs kärkiohjaus IBC on John Deeren jatkuvasti kehittämä teknologia, jolla parannetaan puunkorjuun tuottavuutta ja helpotetaan metsäkoneenkuljettajan työtä. Kuormatraktorin edistyksellinen IBC 3.0 ja sen automaattiset toiminnot esiteltiin vuonna 2023. Kuormaimen voi viedä kuljetusasentoon tai avata kuljetusasennosta työskentelyasentoon nappia painamalla. Työskennellessä tyhjä kuormain myös palaa napin painalluksella takaisin kuormatilaan. IBC 3.0 on vakiovaruste H-sarjan kuormatraktoreissa.

Timbermatic kartat-sovelluksen uudet karttatasot

Uudet, asiakkaiden kanssa kehitetyt karttatasot tukevat leimikon entistä tarkempaa ennakkosuunnittelua. Kulkukelpoisuus-karttataso näyttää nyt myös jyrkänteet ja avokalliot, ja kostean ja kuivan ajankohdan karttatasot tuovat apua kausiluontoisuuteen leimikon suunnittelussa. Harvennuskertymäarvio antaa ennakkoarvion pystypuuston määrästä puulajikohtaisesti.

Entistä kattavampi palveluverkosto

John Deere Forestry Oy on laajentanut palveluverkostoaan Suomessa kahden vuoden aikana kahdella uudella asiakaspalvelukeskuksella ja kahdella varaosapisteellä. Seitsemän alueellisen asiakaspalvelukeskuksen lisäksi kattava sopimushuoltoverkosto palvelee asiakkaita eri puolilla Suomea.

Kilpailukykyiset rahoitusratkaisut

John Deere tarjoaa myös kilpailukykyisen rahoituspaketin, joustavat maksuehdot ja metsäkoneyrityksille räätälöidyt ratkaisut. Rahoitus kattaa metsäkoneet, laajennetut takuut ja lisävarusteet yhdellä sopimuksella ja selkeällä kokonaiskustannuksella.

Johtavat ratkaisut ja palvelut muodostavat huippuluokan tuotantojärjestelmän

H-sarjan metsäkoneet John Deeren digitaalisilla ratkaisuilla ja elinkaaripalveluilla edustavat puunkorjuun tulevaisuutta. Täysin uusi TimberMatic H -automaatio ja integroidut TimberMatic Kartat sekä Deeren langaton yhteys mahdollistavat reaaliaikaisen tiedonsiirron ja globaalin kattavuuden yhteistyössä alan johtavien palveluntarjoajien kanssa. Karttapohjaisten visualisointien ja reaaliaikaisen tiedonsiirron ansiosta leimikon suunnittelu, kuljettajaa avustavat toiminnallisuudet ja raportointi toteutuvat tehokkaasti. Nykyaikainen ohjelmistoarkkitehtuuri ja jatkuvasti kehittyvä tiedon hyödyntäminen ovat perusta metsäteollisuuden tarpeita vastaavalle tuotantojärjestelmälle nyt ja tulevaisuudessa.