UPM ennallistaa nyt myös metsänomistajien soita
UPM tarjoaa sopimusasiakkailleen nyt uutena palveluna suon ennallistamista. Palvelu kuuluu keväällä 2024 UPM:n julkistamaan Luonnonhoitopalvelut-kokonaisuuteen, jolla tuetaan metsänomistajia luonnon monimuotoisuuden lisäämisessä. Kokonaisuuteen kuuluvat ennallistamisen lisäksi kulotus ja ympäristötuen haku.
Suon ennallistamisessa metsäojitettu turvemaa palautetaan suoksi. Ennallistamisella voidaan hillitä ilmastonmuutosta, parantaa vesien laatua ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Suot ovat merkittävä hiilivarasto, ne vähentävät ravinteiden ja kiintoaineen huuhtoutumista vesistöihin ja niillä elää tuhansia suoelinympäristöihin erikoistuneita eliölajeja. Jokapäiväisillä metsätalouden luonnonhoitotoimilla kuten säästöpuilla, vesistöjen suojavyöhykkeillä sekä lahopuun ja arvokkaiden luontokohteiden säästämisellä tähdätään samoihin tavoitteisiin. Suon ennallistaminen on näiden päälle tuleva lisätoimi.
UPM:n ennallistamispalveluun kuuluu kohteen valinta ja arvio toteuttamiskelpoisuudesta, ennallistamissuunnitelma sekä kustannusarvio ja siihen pohjautuva tarjous, puiden poisto tarvittavilta osin, kaivinkonetyö ja lopputarkastus. Lisäksi selvitämme rahoitusmahdollisuudet asiakkaan puolesta.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy- Selvitämme metsänomistajan puolesta, onko ennallistamiskohteelle mahdollista saada Metka-tukea. Teemme rahoitushakemuksen ennen työn aloittamista, ja Metsäkeskus maksaa Metka-tuen suoraan asiakkaalle, joka voi vähentää kustannukset metsätalouden verotuksessa, kertoo UPM Metsän tuoteryhmäpäällikkö Krista Taimioja.
UPM julkaisi helmikuussa 2024 yhtiön omat metsät kattavan elinympäristöohjelman, jossa tullaan vuoteen 2030 mennessä ennallistamaan vähintään 3 000 hehtaaria suoelinympäristöjä ja toteuttamaan hoitotoimenpiteitä vähintään 100 muussa kohteessa.
- UPM:n omissa metsissä tehtävillä toimenpiteillä on suuri vaikutus metsäluontoon ja sen tilan parantamiseen. Vielä enemmän voimme vaikuttaa, kun kannustamme metsänomistaja-asiakkaitamme lisäämään luonnon monimuotoisuutta heidän metsissään, sanoo Krista Taimioja.