Ajankohtaista

KESLA City -nosturimallisto on saatavilla nyt myös hytillisenä

.Keslan muutama vuosi sitten lanseeraama City-nosturimallisto on rakennettu kaupunkiolosuhteita silmällä pitäen, sillä nosturit on varustettu KESLA proSTABILITY-vakaudenhallintajärjestelmällä. Järjestelmä pitää huolta nosturin käytön turvallisuudesta. Alun perin nosturimallia oli saatavana vain muutamana Z-mallina ja radio-ohjauksella, mutta nyt malleja löytyy eri kokoluokista sekä Z- että suorapuomisena ja ohjauskin onnistuu radio-ohjauksen lisäksi avohallintalaitteesta joystickein ja nyt uutuutena myös hytistä käsin

Radio-ohjauksesta hyttiohjaukseen

Laaja KESLA City -mallisto käsittää 12, 15 ja 17 tonnimetrin nostureita useilla eri ulottuvuuksilla sekä suora- että z-puomisena. Alun perin nostureiden ohjauksessa lähdettiin radio-ohjauksesta vakaudenhallintajärjestelmän kanssa. Sittemmin saataville on tullut avohallintalaite, avohallintalaitteen ja radio-ohjauksen yhdistelmä sekä viimeisimpänä hytti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Hytille on ollut selkeä tilaus paitsi kotimaassa myös yleisesti metallinkierrätyksessä, jossa yhtäjaksoiset työskentelyajat ovat selvästi keskimääräistä pidempiä, kertoo City-nostureiden liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Kesla Oyj:stä.Toni Lehtinen

Hytti mahdollistaa perinteisen sähköisen 2-vipuohjauksen lisäksi myös sähköisen ohjauksen joko 2 tai 4 vivulla sekä kahdella polkimella.

KESLA City-nostureissa on aina sähköinen ohjausventtiili, jonka avulla nosturin ohjaus on tarkkaa ja kevyttä. Nostureissa on laajat hydrauliikkakanavat, minkä ansiosta liikkeet ovat tarvittaessa myös nopeat. Näitä ominaisuuksia myös asiakkaat ovat arvostaneet KESLA City-nostureissa.

- KESLA City -nosturit ovat kappaletavaranostureita nopeampia ja kestävämpiä, mitä asiakkaat arvostavat korkealle, kertoo Lehtinen.

KESLA proSTABILITY on Keslan oma ohjelmisto

KESLA City -nostureissa hyödynnetty vakaudenhallintajärjestelmänä KESLA proSTABILITY -järjestelmää, joka on Keslan omaa kädenjälkeä. Oma osaaminen mahdollistaa myös asiakaskohtaiset säädöt. Joillekin asiakkaille on esimerkiksi säädetty, että tietyissä puomin asennoissa nostoja pystytään tekemään ilman tukijalkoja. Anturointi mahdollistaa myös joidenkin liikkeiden, esimerkiksi kuljetusasennon, osittaisen automatisoinnin.

- Järjestelmä on saanut helppokäyttöisyydestään positiivista palautetta, toteaa Lehtinen.

Metsän ja tehdasalueiden ulkopuolella työskennellessä nosturissa tulee lain mukaan olla vakaudenhallintajärjestelmä, vaikka käytännössä moni työskentelee peruspuutavaranosturilla ilman vakaudenhallintaa.

KESLA City-nosturit sopivat erimerkiksi Molokien käsittelyyn.

KESLA City-nostureiden syntyivät yhteistyöstä ranskalaisen Dalby-Techmatin kanssa

KESLA City-nostureiden tarina lähti liikkeelle 2016 Ranskasta, jonne ensimmäinen City-nosturi ZT17 suunniteltiin ja myytiin Recycling-nosturin nimellä. Ranska on tänäkin päivänä vahvin City-nostureiden markkina-alue juuri vahvan yhteistyökumppanin ansiosta.

Alun perin nosturit myytiin Ranskaan lähinnä jäteastioiden tyhjennykseen, mutta nykyisin niiden käyttökohteet ovat monipuolistuneet.

- Yhteistyökumppanimme Techmat myy auto-nosturi-koukkulavapaketteja nykyisin myös mm. rakennusjätteiden keräämiseen, maa-ainesjakeluun ja metallinkierrätykseen, kertoo Lehtinen.

Nostureiden myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana.

- Myynti on kasvanut viime vuosina Ranskan lisäksi kotimaassa. Yhdysvaltojen markkinat vaikuttavat lupaavilta. Toimitimme sinne juuri ensimmäisen isohkon City-nosturierän, joka sisälsi sekä suora- että Z-puomisia nostureita. Nosturit menivät eläinten ruhojen käsittelyyn.

Kesla on toimittanut kotimaahan useita City-nostureita.

KESLA City-nostureita voidaan ohjata sähköisesti joystickien avohallintalaitteesta. Kuvassa rakennuksen perustan täyttöä.

Kehitys jatkuu

KESLA City-nosturimallisto on jo varsin laaja ja vastaa useimpien asiakkaiden tarpeisiin. Yritys kuitenkin uskoo tuovansa myös ensi vuonna City-mallistoon jotakin uutta. Tuotteiden lisäksi kehittäminen jatkuu olemassa olevien markkina-alueiden vahvistamiselle ja uusien markkinoiden avaamisella.

- Kun matkustaminen avautuu, tähtäimessä on Benelux-maat ja Iso-Britannia, valaisee Lehtinen.

City-nostureiden uusin valloitus on Yhdysvallat, jonne on toimitettu jo useita nostureita.

KESLA City-nosturit

  • Perustuvat KESLA-puutavaranostureihin.
  • On varustettu vakaudenhallintajärjestelmällä (KESLA proSTABILITY), mikä laillistaa puutavaranosturin käytön metsän ulkopuolella.
  • Mallistoon kuuluu z-puomisia nostureita tonnimetriluokissa 12, 14 ja 17 sekä suorapuomisia nostureita tonnimetriluokissa 12, 15 ja 17. Nosturimalleja on yhteensä 21.
  • Sähköohjaus tapahtuu joko radio-ohjauksella, avohallintalaitteesta tai hytistä.
  • Kotimaassa KESLA-City-nostureiden myynnistä vastaa tuusulalainen Suomen Nosturimyynti / Maantec.