Kuljetus

Raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit lokakuussa

Lokakuussa ensirekisteröitiin 202 kokonaismassaltaan yli 16 tonnista kuorma-autoa. Määrä on täsmälleen sama, kuin syyskuussa. Myös merkeittäin tarkasteltuna määrät ovat lähes edelliskuun tasolla.

Scania ja Volvo jakoivat lokakuun kärkipaikan 78 rekisteröinnillä, Mercedes-Benz oli kolmantena 32 rekisteröinnillä (sama kuin syyskuussa). Kolmen suuren järjestys lokakuussa oli DAF (8), MAN (5), Iveco (4), Renault (2) ja Sisu (2). Luokkaan muut tuli lokakuussa yksi rekisteröinti (Protolab).

Kun tarkastellaan koko kuluvan vuoden osalta raskaiden kuorma-autojen rekisteröintejä, laskua on tullut kaikille valmistajille kokonaismarkkinan laskettua. Kun viime vuonna kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin 2560 raskasta kuorma-autoa, tänä vuonna vastaava lukema on vain 1916.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kokonaismarkkina on siis laskenut hieman yli 25 prosenttia. Merkeistä kokonaismarkkinan laskua paremmin ovat selviytyneet Scania, jolla laskua on reilut 20 prosenttia, Mercedes-Benz (-13%), Daf ja Man (-15%) sekä Iveco (-16%). Renaultilla rekisteröintimäärä on laskenut reilut 28 prosenttia ja Volvolla yli 31 prosenttia. Pahiten on kuitenkin romahtanut Sisu, jonka rekisteröintimäärä on laskenut edellisvuodesta peräti 75 prosenttia!