Metsätrans

Metsätrans maailmalla: Turkin kiertomatkalla

Monet suomalaiset ovat käyneet ja tuntevat Turkin hienot rantalomakohteet mm. Alanyan, Antalyan, Belekin ja Marmariksen. Turkissa on myös valtavasti upeita historiallisia kohteita ja hämmästyttäviä luonnonnähtävyyksiä. Metsätrans vieraili näistä muutamassa ennen korona-aikaa.

Hagia Sofia on bysanttilaisen rakennustaiteen merkittävämpiä luomuksia ja Istanbulin huomattavin rakennus. Aikoinaan se oli kristikunnan suurin kirkko, joka on ollut esikuvana, ei vain bysanttilaiskirkoille, vaan myös monille moskeijoille. (Kuva: Shutterstock)

Turkin pinta-ala on 779 000 km² (yhtä suuri kuin Suomi ja Ruotsi yhteensä). Maan väkiluku on 83 miljoonaa. Aikojen saatossa nykyisen Turkin aluetta ovat hallinneet monet valloittajat: 546 eKr. Persian Kyyros valloitti maan, 334 eKr Aleksanteri Suuri valtaa maan ja karkottaa persialaiset, 130 eKr. alueesta tulee Rooman maakunta, 1299 Osmanien valtakunta syntyy.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.