MetsäTrans Oy
Ajankohtaista

Hirsirakentaminen kovassa nosteessa

Hirsirakentaminen on kovassa nosteessa. Suomalainen hirsirakentamiseen erikoistunut perheyritys Salvos Finland Oy teki vuonna 2020 lähes 40% liikevaihdon kasvun. Vaikka puun hinta raaka-aineena on vuoden 2021 aikana noussut merkittävästi, myynti jatkaa merkittävää kasvua.

- Ainutlaatuinen valmiskonsepti, uudet tuotantotilat, toimintojen kehittäminen, sekä ihmisten herääminen ekologiseen rakentamiseen ovat siivittäneet meidät erinomaiseen kasvuvauhtiin. Haemmekin lisää tekijöitä tuotantoon, asennuksiin, suunnitteluun ja myyntiin, lähes joka osa-alueelle, yhteensä 50 henkilöä. Lisäksi näyttää, että tänä vuonna tulemme tekemään yli 50% kasvun, kertoo Salvos Finland Oy:n toimitusjohtaja Jeremias Koskelo.

Salvos Finland Oy:n liikevaihto oli vuonna 2020 12,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli noin 1,2 miljoonaa euroa. Hirsiliiketoiminnan kasvu edellisvuoteen nähden oli 38%. Uusien tehdastilojen noin 5 miljoonan investoinnista huolimatta omavaraisuusaste on säilynyt silti hyvällä tasolla ja on edelleen yli 30%.

Markkinoilla jo joka neljäs myyty talopaketti on hirsitalotoimitus ja Salvos kehittää myös vahvasti asumisen puolen liiketoimintaa. Ekologisella hirsirakentamisella on vetoa ja Salvos lupaakin talopakettien toimitukset vielä tälle vuodelle.