Kuljetus

Panssarisisuja maavoimille

Maavoimat julkaisi viime viikolla SISU GTP 4x4 -testisarjan hankinnan, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa ajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien liikkuvuuden tulevaisuuden tarpeisiin niin kotimaassa kuin kriisinhallinnan tehtävissä.

SISU GTP 4x4 on Oy Sisu Auto Ab:n kehittämä modulaarinen panssaroitu ajoneuvomallisto, joka soveltuu useimpiin puolustus- ja turvallisuusalan käyttötehtäviin mm. miehistönkuljetus-, partio- ja järjestelmäajoneuvona. Näiden vahvasti panssaroitujen tuotteiden ajoneuvotekniikka perustuu massatuotettuihin kuorma-autokomponentteihin. Siksi elinkaarikustannukset ovat edulliset ja tukiverkosto laaja, varmistaen ajoneuvojen huoltovarmuuden niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

SISU GTP 4x4 on menestynyt erinomaisesti myös kansainvälisessä vertailussa voittaen Latvian puolustusministeriön järjestämän hankintavertailun, johon osallistumishakemuksensa lähetti alun perin täysi tusina kansainvälisiä sotilasajoneuvotoimittajia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Nyt julkaistu Maavoimien hankinta mahdollistaa SISU GTP 4x4 -tuoteperheen sarjatuotannon käynnistämisen, jonka jälkeen Oy Sisu Auto Ab on valmis tuotteiston laajamittaisiin toimituksiin nopealla aikataululla.

Hankinnalla on Oy Sisu Auto Ab:ta työllistävän vaikutuksensa lisäksi myös moninkertaisesti laajempi työllistävä vaikutus kotimaiselle alihankintaverkostolle. Maavoimien julkaisema hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 3,8 miljoonaa euroa.