Kuljetus

Suomen ensimmäinen maa/-biokaasu Renault D Wide asiakkaalle

JKK Couriers Oy Vantaalta otti käyttöönsä ensimmäisenä suomalaisena kuljetusliikkeenä maa-/biokaasua polttoaineena käyttävän Renault D Wide kuorma-auton. Huomiota herättävät koko auton yli toteutetut raikkaan siniset tulosteteippaukset erottavat JKK Couriers Oy:n uuden Renault D Wide CNG:n niin yrityksen muusta kalustosta, kuin tien päällä muusta liikenteestäkin. Mielikuva raikkaudesta ei ole täysin tuulesta tempaistu, koska autossa polttoaineena käytettävän maa- tai biokaasun myötä CO2 päästöt ovat jopa 70 prosenttia pienemmät kuin vastaavalla Euro6 dieselmoottorilla varustetulla autolla.

JKK Couriersin toimitusjohtaja Joni Fihlman kertoo, että vaihtoehtoista polttoainetta käyttävän kuorma-auton hankintaa oli pohdittu jo jonkin aikaa, kunnes asiaa ryhdyttiin viemään eteenpäin yhdessä Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks automyynnin kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yhtenä kysymysmerkkinä oli auton toimintamatka yhdellä täytöllä. Luvattu jopa yli 800 kilometrin toimintamatka toteutui, kun ensimmäisellä tankillisella päästiin 808 kilometriä. Vasta muutaman viikon ajossa ollut auto on poikinut kuljettajilta positiivista palautetta muun muassa dieselversioita hiljaisemman moottoriäänen osalta. Myös epäilyt kaasumoottorin tehosta on hälvennyt. 320 hevosvoimaisella moottorilla ja sen yhteydessä olevan Allison automaattivaihteiston myötä Renault Trucks on osoittautunut vahvaksi mutta pehmeäkulkuiseksi työjuhdaksi.

Ensikokemukset uudesta autosta ovat positiiviset. Joni Fihlman kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi todelliset kulutus ja ylläpitokulut selviävät ajan myötä. Vertailua on JKK Couriersilla helppo suorittaa vastaavaan dieselmoottorilla varustettuun Renaultiin. Odotukset kaasuauton osalta ovat korkealla ensikokemusten perusteella.

- Meillä on nyt vähäpäästöisempi kuorma-auto, josta osa asiakkaistamme on ollut kiinnostunut. Täytyy vain toivoa, että kuluttajat ovat valmiita tekemään vastuullisia valintoja, jotka tukevat investointeja, Joni Fihlman JKK Couriers Oy:stä toteaa.

JKK Couriers Oy on noin 20:llä kuorma-autolla operoiva vantaalainen perheyritys. Yritys harjoittaa monipuolisia kuljetuksia kalustolla, joka koostuu pakettiautoista, jakelukuorma-autoista, nosturiautosta ja yhdistelmästä.