Metsätrans

Kuka on maailman kovin tukkijätkä: Suomen Nätti-Jussi vai Amerikan Paul Bunyan?

Entisaikojen savotoilla elämä oli kovaa ja viihdykkeet vähissä. Kortinpeluu oli yleinen ajanviettotapa. Toinen oli tarinankerronta, niin Suomessa kuin Amerikassakin.

Tämä Paul Bunyanin patsas on Bangorissa Mainessa messualueen vieressä.

Paul Bunyan – Amerikan Nätti-Jussi

Paul Bunyan on yhdysvaltalaisen kansanperinteen myyttinen hahmo, joka on jättimäinen ja työteliäs metsuri. Paul Bunyanin legenda syntyi luultavasti 1800-luvun lopulla Wisconsinin metsuriyhteisöissä, ja hänestä tuli kirjoissa julkaistujen tarinakokoelmien myötä Yhdysvaltain tunnettu hahmo 1920-lukuun mennessä. Paul Bunyanin legendaa ylläpidetään Yhdysvalloissa edelleen kirjoissa sekä patsain ja festivaalein. Hän edustaa amerikkalaisille ihannoitua menneisyyttä, ahkeruutta, isänmaallista voimaa ja miehekkyyttä. Monet paikkakunnat ovat omineet hänet oman paikkakuntansa mieheksi, kuten messukaupunki Bangorkin. Siellä on messualueen reunalla valtava Paul Bunyania kuvaava patsas sen muistoksi, että tämä myyttinen metsuri on syntynyt Bangorissa. Vastaavia patsaita on useita ympäri Yhdysvaltoja.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.