Metsäkoneurakointi

Ponsse-konserniin kuuluva teknologiayhtiö Epec avaa uuden tehtaan

Suomalainen teknologiayhtiö Epec avaa Seinäjoella uuden älykkään sekä ympäristöystävällisen ESF1-tehtaan (Epec Smart Factory 1). ESF1:llä valmistetaan muun muassa ohjausyksiköitä, näyttöjä, sensoreita, tehonjakoyksikköjä ja telematiikkayksikköjä erilaisten liikkuvien työkoneiden ja hyötyajoneuvojen tarpeisiin. Lisäksi yhtiö suunnittelee ja kehittää järjestelmiä ja ohjelmistoja koneenvalmistajien tarpeisiin.

Epec Smart Factory 1

Huipputeknologinen tehdas on merkittävä investointi Epecille, sekä linjassa yrityksen kasvutavoitteiden ja vastuullisuussitoumusten kanssa.

- Vastuullisuustavoitteet ohjaavat myös teknologiamurrosta työkone- ja hyötyajoneuvosektorilla. Murros lisää kiihtyvällä vauhdilla digitalisaatiota ja sähköistymistä työkoneissa ja ajoneuvoissa. Epecin tuotteet ovat keskeisessä roolissa mahdollistamassa vastuullisempien työkoneiden ja hyötyajoneuvojen kehittämistä. Ne tarjoavat ratkaisuja sähköisten järjestelmien ja ohjausjärjestelmien integroimiseen, optimoivat koneiden tehokkuutta ja edistävät tuottavuutta, samalla vähentäen päästöjä. Tuotteillamme mahdollistetaan tie kohti nollapäästöisiä työkoneita. Tehdas tarjoaa meille merkittävän kasvumahdollisuuden ja menestyksen jatkon, Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila avaa.

Jyri Kylä-Kaila

- Olemme erittäin innostuneita Epecin uudesta tehtaasta. Teknologian nopea kehitys ja kasvavat vastuullisuusvaatimukset antavat Epecille oivan mahdollisuuden osaltaan mahdollistaa nollapäätöisyyteen tähtäävää teknologiaa. Ponssen visiona on olla vastuullisen metsätalouden halutuin yhteistyökumppani ja se velvoittaa rohkeaan kehitystyöhön myös ympäristön kannalta. Ponsse pyrkii tuote- ja palvelukehityksessään kohti ilmasto- ja luontoystävällisempiä ratkaisuja. Seinäjoelle noussut tehdas on yksi konkreettinen askeleemme kohti tätä sekä tuotetarjoaman, että päivittäisen toiminnan osalta. Epec tukee Ponssen teknologista kehitystä ja mahdollistaa osaltaan tulevaisuuden kasvuamme, kiteyttää Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Juho Nummela

Älykästä ja kestävää elektroniikkatuotantoa

ESF1 tavoittelee käytönaikaista hiilineutraaliutta ja käyttää kestäviä valmistusprosesseja. Pinta-alaltaan 8500 m2 olevan tehtaan energiatehokkaisiin ratkaisuihin kuuluvat yli 600 aurinkopaneelin sähköntuotto (210 MWh / vuosi) sekä maalämpöjärjestelmä. Lämmön talteenotto on toteutettu tehokkailla neulalämmönvaihtimilla ja jäähdytysenergian tarvetta vähentää merkittävästi toimistoseinässä oleva alumiinisäleikkö. Kaikki sähkö ja lämmitysenergia hankitaan uusiutuvista lähteistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

ESF1-projekti eteni kokonaisuudessaan suunnitellun aikataulun mukaisesti. Epec on muuttanut pääkonttorinsa ja tuotantonsa uusiin tiloihin loppuvuodesta 2023. Laajentuneet ja modernit tuotantotilat mahdollistavat valmistusprosessien optimoinnin ja materiaalivirtojen hallinnan parantamisen.

- Digitalisaatio ja kestävyys ovat ESF1:n ytimessä, kertoo hanketta ohjannut Epecin toimitusketjun johtaja Eeva Koskela.

Eeva Koskela

- Automaatio, datan hyödyntäminen ja huolellinen suunnittelu takaavat paitsi tuottavuuden myös työturvallisuuden ja -mukavuuden. Tehdas on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan asiakastarpeisiin ja tiukkoihin laatuvaatimuksiin entistä paremmin. Kokonaisuudessaan testaus- ja tuotantoteknologia ovat huipputasoa. Muuttoprojekti eteni sujuvasti ja näyttää siltä, että tilat palvelevat Epecin tarpeita erinomaisesti.

Epec Smart Factory 1