UPM suunnittele vähentävänsä graafisten paperien tuotantokapasiteettia Saksassa
UPM Communication Papers suunnittelee Saksassa sijaitsevien Hürthin sanomalehtipaperitehtaan ja Nordland Papierin (Dörpen) hienopaperikoneen (PM3) sulkemista pysyvästi. Toteutuessaan suunnitelma vähentäisi 330 000 tonnia sanomalehtipaperikapasiteettia ja 280 000 tonnia hienopaperikapasiteettia UPM:ssä.
UPM:n mukaan suunnitelma on jatkoa välttämättömille toimenpiteille, joilla yhtiö sopeuttaa ennakoivasti graafisen paperin kapasiteettia vastaamaan asiakaskysyntää ja varmistaa liiketoimintojensa kilpailukyvyn.
Toteutuessaan suunnitelma vaikuttaisi arviolta 135 työntekijään Hürthissä ja 210 työntekijään Dörpenissä. Yhteistoimintaneuvottelut työntekijöiden edustajien kanssa alkavat välittömästi paikallisen lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Tuotanto Nordland Papierin muilla paperikoneilla Dörpenissä jatkuu kuten aiemminkin.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyGraafisten paperien kysyntä on jatkanut laskua digitalisaation seurauksena. Kysynnän lasku korostui vuonna 2023 ja kestävää kysynnän kasvua ei ole odotettavissa. Tämä johtaa merkittävään ylikapasiteettiin paperimarkkinoilla.
- Olemme viime vuosina vastanneet maailmanlaajuisten paperimarkkinoiden ylikapasiteettiin valikoiduilla kapasiteetin vähennyksillä, aina varmistaen liiketoimintamme kilpailukyvyn. Suunnitellut sulkemiset varmistaisivat jäljellä olevien paperikoneidemme tehokkaan ja joustavan käytön, ja mahdollistaisivat näin, että UPM Communication Papers on luotettava kumppani asiakkaillemme pitkällä aikavälillä. Ymmärrämme, että tämänpäiväinen ilmoitus on ikävä uutinen työntekijöillemme Hürthissä ja Dörpenissä. Etsimme yhdessä työntekijöiden edustajien kanssa vastuulliset ratkaisut henkilöstöllemme ja aloitamme välittömästi avoimen vuoropuhelun, sanoo UPM Communication Papers -liiketoiminta-alueen johtaja Antti Jääskeläinen.
Toteutuessaan tänään julkistettu suunnitelma vahvistaa UPM Communication Papersin kustannuskilpailukykyä. Se on myös edellytys paperintuotannon jatkamiselle pitkällä aikavälillä. UPM varautuu kirjaamaan toisen vuosineljänneksen tulokseen 113 miljoonan euron uudelleenjärjestelykulut (68 miljoonan euron kustannusvaikutus ja 45 miljoonan euron arvonalennus). Kirjaukset vaikuttavat osavuosituloksen vertailtavuuteen. Suunniteltujen toimenpiteiden arvioidaan johtavan 45 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin kiinteissä kuluissa.