Puutavara-autoilu

Vastoinkäymisten kasvattama

Sami Vertanen on tienannut elantonsa ratin takana koko aikuisikänsä ja kymmenen vuotta sitten aika tuntui olevan kypsä yrittäjyydelle. Yhdessä Henri Lääperin kanssa Vertanen perusti VL-Timber Oy:n, nimessä yhdistyi ystävysten sukunimet ja suoritelaji. Vertasen työnantaja Leo Koikkalaisen kanssa tehtyjen liiketoimintakauppojen jälkeen puun kuljetus alkoi helmikuun ensimmäisenä päivä vuonna 2015 peräti seitsemällä yhdistelmällä. Vain reilut kolme kuukautta myöhemmin kaikki kuitenkin muuttui. – Se oli sunnuntaiaamu 17. toukokuuta, kun Henkan vaimo soitti ja kertoi suru-uutisen, Vertanen toteaa vakavana. Pienet lapset menettivät isän, vaimo aviomiehensä ja Sami ystävän sekä yhtiökumppanin, tämän ollessa vielä alle kolmekymppinen. – Seuraavat vuodet menivät yhdessä sumussa, enkä rehellisesti muista paljoakaan noilta ajoilta. Taloudellisestikin vuodet olivat raskaita, mies toteaa avoimesti.

Sami Vertanen
Sami Vertanen on kymmenen vuoden yrittäjätaipaleellaan ehtinyt kokea enemmän kuin olisi halunnutkaan. Alku oli lähes raskain mahdollinen, kun ystävä ja yhtiökumppani menehtyi tapaturmaisesti vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun kaupat seitsemän puutavarayhdistelmän liiketoiminnasta oli tehty.

Palataan kuitenkin aivan alkuun, ja siihen miten Vertasesta tuli pöllikuski. – Pääsin 18-vuotiaana VP-Kuljetukselle ajamaan kappaletavaraa, alkuun vain nuppimiehenä. Armeijassa suoritin sitten kortit ja anomalla sain jo 19-vuotiaana ruveta ajamaan yhdistelmällä runkolinjaa. Virallinen ikäraja oli vielä tuolloin 21 vuotta, Sami Vertanen muistelee.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.