Metsätrans

Perustaisinko yrityksen?

Yrittäjyys tuntuu nyt olevan kovassa huudossa. Nuorille ja työttömille järjestetään kursseja ja kehittämishankkeita, jotta he uskaltautuisivat yrittäjyyteen pelkän työsuhteen etsimisen sijaan.

yrittäjyys
Oman työpanoksen myyminen yrittäjänä vaatii kunnossa olevaa kassaa yrittämisen alusta alkaen lankeavien lakisääteisten maksujen takia. Maksut on maksettava, vaikka tuloja ei olisikaan.

Yrittäjyydestä puhutaan melko usein varsin houkuttavin sanakääntein. Vapaus, verkostoituminen, menestys ja kasvu ovat yleisiä termejä. Luonnollisesti osalle yrittäjistä nuo toteutuvatkin, mutta mielestäni turhan vähälle huomiolle kursseilla jätetään vähemmän myönteiset ja suorastaan ikävät asiat ja velvoitteet. Jo pelkästään omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan, ilman mittavia kone- tai laiteinvestointeja markkinoivan yrittäjän on selvitettävä itselleen useita seikkoja. Moni niistä saattaa tulla pienoisena yllätyksenä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.