Metsäteollisuus

Metsä Groupin operaatioasiantuntija Jari Luhtamaalle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsä Groupin jämsäläiselle operaatioasiantuntija Jari Luhtamaalle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jari Luhtamaa

Stipendiä esittivät PMT Mäkelä Oy:n yrittäjä Matti Mäkelä, Metsätyö Havanka Oy:n yrittäjä Pekka Havanka, Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy:n yrittäjä Arttu Tuominen, Metsä Groupin metsäasiantuntijat Joonas Huuho, Sipi Rulja, Tom Hoikkala ja Santeri Maijala, operaatioasiantuntija Niko Ryöppy, asiantuntija osaaminen ja markkinointi Mika Ankkuri, operaatiopäällikkö Lauri Peevo ja piiripäällikkö Antti Tuomisto.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jarilla on käytössään sanonta, ”kiire ei ole eikä tule”. Tämä sanonta kuvastaa positiivisessa mielessä, miksi juuri hän ansaitsee työyhteisön hyvä tyyppi stipendin. Töissä Jarista huokuu rauhallisuus, positiivisuus ja kokemuksen tuoma varmuus. Tämä välittyy myös kaikille muille Jarin kanssa työskenteleville.

Jari on aina avoimin mielin auttamassa ja suuretkin ongelmat saadaan yhdessä ratkaistua. Muuttuvassa työympäristössä hän hoitaa työt asiallisesti, mutta unohtamatta pilkettä silmäkulmassa. Joustavuus annettujen tehtävien toteuttamiseen on todellisen metsäammattilaisen tasolla. Jari toimii työyhteisön yhteisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä järjestämällä, esimerkiksi tyky -päiviä. Häntä voisi kutsua työyhteisön ”hitsariksi”.

Tampereen piirillä Jarin rooli uusien toimihenkilöiden perehdyttämisessä on ollut tärkeä, koska hänellä on malttia ja rauhallisuutta hoitaa se kunnolla. Jari on toiminut nuorille toimihenkilöille selkänojana, jolta on uskaltanut kysyä aina neuvoa. Jari osaa jakaa metsäalan osaamistaan eteenpäin oma-aloitteisesti ja innolla. Yrittäjien näkökulmasta Jari on aina tavoitettavissa, hoitaa hommansa sovitusti ja välillä myös osan muidenkin töistä sekä edustaa pysyvyyttä. Jarin töiden suorittamista voitaisiin kuvailla millimetrin tarkaksi, tuleeko erotuomari taustasta? Aina soitettaessa puhelimeen vastaa sama Jari tilanteesta riippumatta.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.