Ajankohtaista

Ilmajokelaiselle Antti Virkkuselle Työyhteisön hyvä tyyppi-stipendi

Sedu Ähtärin ilmajokelaiselle metsäalan opettaja, opinto-ohjaaja, koulutusvastaava Antti Virkkuselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Antti Virkkunen

Stipendiä esittivät Sedu Seinäjoen projektikoordinaattori Maura Haimola ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Krista Laurila, Sedu Ähtärin opettaja, koulutusvastaava, projektisuunnittelija Heli Karppinen, metsäalan opettajat Veijo Kangasniemi ja Asko Ämmälä, opinto-ohjaaja Satu Koskinen ja koulutuspäällikkö Kati Ojaniemi.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Antti on osaava ja energinen metsäalan opettaja, jolle metsä tarjoaa mahdollisuuksia niin työssä kuin vapaalla. Hän on rehti ja luotettava Sedun metsäihminen, jota arvostetaan niin Sedun sisällä kuin ulkopuolella. Rennolla ja positiivisella otteella Antti huolehtii niin työkavereista kuin Sedun opiskelijoista. Antti ei johda kaukaa, eikä edes toimistopöydän takaa, vaan on aina aktiivisena toimijana mukana joukossa. Omaa kieltään kertoo hänen toteamuksensa: ”Paljon pitäisi tapahtua, että Virkkusen saa metsästä pois.” Työkavereina saamme hänestä luotettavan ja joustavan aisaparin niin metsätöiden opetukseen, oppimisympäristön kehittämiseen, Taitaja-finalistin valmentamiseen, työelämäverkostojen rakentamiseen, opiskelijoiden ohjaukseen kuin messu- ja muiden markkinointitapahtumien käytännön toteuttamiseen. Hän on aina ”kädet savessa” mukana. Antti kehittää, opettaa, ohjaa ja markkinoi Sedun Ähtärin kampusta omassa työssään tahdilla, josta syntyy vaikutelma, että Virkkusen vuorokaudessa on tunteja enemmän kuin muilla. Aivan yhtä systemaattisesti hän irrottautuu työstä maastopyöräillen ja metsäretkillä koiransa Plålsbackan Aban eli Alpin kanssa.

Metsäalaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin Antti suhtautuu uteliaasti ja on aina valmis kehittämään ja kehittymään. Tästä hyviä esimerkkejä ovat uudet koulutustuotteet, määrätietoiset laiteinvestoinnit sekä lukuiset tapahtumat, jotka houkuttelevat tutustumaan metsäalaan ja Ähtärin kampukselle vuodesta toiseen. Vuoden 2023 kaukaisimmat vieraat taisivat tulla Sumatralta aktiivisen yritysyhteistyön kautta. Nuorten metsäalan ammattilaisten löytämiseen Antti suhtautuu pieteetillä. Maakunnan yläkoulujen opot ovat saaneet tottua Sedun metsäopoon, joka hakee metsäalan koulutuksesta kiinnostuneet yläkouluilta itse, tutustuu nuoriin ja käy alaan ja opiskeluun liittyvää vuoropuhelua jo matkalla Tuomarniemelle. Tämän ennakkotyön ansiosta Sedun metsäalalle hakeutuu yhteishaussa pääsääntöisesti alasta oikeasti kiinnostuneita nuoria, mikä helpottaa soveltuvuuskoevaiheen toteuttamista. Metsäalan avoimien ovien päivän toteutuksessa Antti hyödyntää aktiivisesti ulkopuolista rahoitusta järjestämällä päivään ilmaiset kuljetukset 3 maakunnan alueelta. Päivään onkin osallistunut parhaimmillaan 700-800 vierailijaa. Julkisen talouden kiristyessä tämä tuki on ollut alueen yläkouluille korvaamatonta. Ähtärin Seduun metsäalan kouluttajana luottavat myös yritykset. Antti on yksi keskeisistä vaikuttajista, joiden ansiosta Tuomarniemen henki elää ja voi hyvin. Hän on Tuomarniemen brändistä luotettavana ja kokeneena metsäalan kouluttajana hyvin ylpeä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.