fbpx
 

Metsä Group kouluttaa oppisopimuksella 50 uutta ammattilaista metsäteollisuuden tehtäviin

Metsä Group kouluttaa oppisopimuksella 50 uutta ammattilaista metsäteollisuuden tehtäviin

Metsä Group käynnistää jälleen oppisopimuskoulutuksen tuotantolaitoksillaan eri puolilla Suomea. Haussa on noin 50 ammattikoulutuksen saanutta henkilöä, jotka 1,5-vuotisen oppisopimuskoulutuksen kautta pätevöityvät monipuolisiin ja vastuullisiin tuotantotehtäviin Metsä Groupin tehtaille. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.

-Metsäteollisuuden tuotannossa tehtävä työ muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Käytämme alan uusinta ja parasta teknologiaa, mikä tarkoittaa sitä, että vaatimustaso osaamisen suhteen kasvaa. Automatiikka ja robotiikka korvaavat yksinkertaisempia työtehtäviä, mikä puolestaan tarjoaa kiinnostavia haasteita niin nykyisille kuin uusille osaajillemme, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Metsä Group on järjestänyt oppisopimuskoulutusta jo useana vuonna, ja mukaan valikoituneeseen koulutettavien joukkoon on mahtunut osaajia monenlaisilla taustoilla.

-Termiä oppisopimus ei kannata kokeneemmankaan ammattilaisen kavahtaa; kyseessä on palkallinen koulutus, joka tarjoaa mainion väylän Metsä-uralle. Joku vaihtaa teollisuudenalaa, toinen syventää alalta jo hankkimaansa osaamista, Hietaniemi jatkaa.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
-Etsimme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä. Heistä sitten itse kouluttamalla viritämme huippuammattilaisia vaativiin ja monipuolisiin tuotannon tehtäviin.

Soveltuva koulutustausta valittaville on esimerkiksi sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Lähtökohtaisesti opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Metsä Groupin tuotantolaitoksille eri tehtäviin.

-Kouluttajina toimivat omat ammattilaisemme. Mentori-hengessä tapahtuva kouluttaminen on molemminpuolista oppimista – uusilta tulijoilta saamme tuoretta näkökulmaa ja samalla jokainen kouluttaja pääsee haastamaan omaan ajatteluaan. Uusiutuminen on meille tärkeä arvo, ja sitä tavoitetta tukee myös tämä oppisopimusmuotoinen rekrytointi.

Metsä Groupissa pääsee näkemään puun koko arvoketjun vastuullisesti tuotetusta raaka-aineesta maailman markkinoilla myytäviksi huippuluokan biotuotteiksi. Jokainen metsägroupilainen sitoutuu turvallisen työkulttuurin vahvistamiseen ja osallistuu ennakoivaan turvallisuustyöhön. Monipuolinen, kasvava konserni tarjoaa hyvät mahdollisuudet urakiertoon, ja suunnitellut uudet investoinnit lisäävät toteutuessaan työllistymismahdollisuuksia yhtiön sisällä.

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2020 käynnistyvään koulutukseen on 13.10.2019.

Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

Metsä Fibre, sahat: Kyrö, Lappeenranta, Renko ja Vilppula
Metsä Fibre, sellutehtaat: Joutseno, Kemi, Rauma ja Äänekoski
Metsä Board: Simpele, Tampere ja Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä

Muita aiheeseen liittyviä