Metsäkoneurakointi

Käyttökokemuksia Kone-Ketosen uudesta ympäripyörivästä

Juho Pihlajaviita on toiminut koneyrittäjänä 15 vuotta. Yhteistyötä Kone-Ketosen kanssa on tehty alusta alkaen, ja käytännössä vieläkin pidempään. Jo Juhon isä ja Lauri Ketonen olivat tiiviisti tekemässä tuotekehitystä yhdessä. Metkossa Kone-Ketonen esitteli ympäripyörivällä rotaattorilla varustetun harvesteripään, joka oli kiinni JHP Forest Oy:n Logmanissa. Nyt protolla on työtunteja takana jo 1500 ja kokemukset ovat olleet positiivisia.

Letkujen ripustuksissa on merkittävät erot ympäripyörivän (kuvassa vasemmalla) ja entisen harvesteripään (kuvassa oikealla) välillä. Harvesteripään kääntyminen ja kiertyminen vaativat letkuilta pitkät liikeradat. Löysien letkujen varominen hidastaa työskentelyä. Ympäripyörivässä harvesteripäässä on kaksi tilttisylinteriä. Päällä oleva sylinteri on lyhyempi, jolloin saadaan matalampi rakenne.

JHP Forest Oy Isojoelta on erikoistunut harvennushakkuisiin. Juho Pihlajaviita urakoi Logmanilla metsänhoitoyhdistys Lakeudelle, ja leimikoista jopa 90 prosenttia on harvennuksia. Yhtiökumppanina toimiva serkku Henri Pihlajaviita puolestaan hoitaa Sampon harvennusketjua, jolla asiakkaana on Isojoen saha. Juhon Logman on vuosimallia 2010 ja se on ollut yrityksellä muutaman vuoden. Tunteja on mittarissa nyt 16 000, edeltäjään mittariin ehti tunteja kertyä 23 000 ennen vaihtoa. Sampo Rosenlew puolestaan on hankittu taloon uutena. Juho Pihlajaviidan mukaan myös Sampo Rosenlewin kanssa on tehty vuosien varrella runsaasti yhteistyötä, ja uuttakin konetta Porin suunnalta on kaupiteltu aina välillä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.