Tapahtumat

FinnMETKO 2024: Runsaudenpulaa energiapuusektorilla

FinnMETKOn tarjonta oli jälleen kerran erinomainen. Etenkin energiapuukourien kohdalla merkkien ja mallien määrä suorastaan ällistytti. Kotimaisten valmistajien ohella esillä oli nokkelia koneita useammasta maasta. Energiakourien mittavan esiinmarssin syytä ei tarvitse kaukaa hakea. Itänaapurin toimet ovat piristäneet kourakauppaa ja saaneet metsänomistajat tekemään ja teettämään harvennushakkuita ennätystahtiin.

eboost-hydrauliikkajärjestelmä
Mänttäläisen JAK-Metalli Oy:n osastolla esiteltiin uudistuneet neljännen sukupolven energiakourat sekä uutena innovaationa eBoost-hydrauliikkajärjestelmä, joka mahdollistaa energiakouran käytön kauhanpyörittäjän läpi ilman nopeuden ja voiman menetystä. Patentti on haussa.

Keskusteluissa kouria esitelleiden kanssa ei noussut esiin selvää trendiä, mihin ollaan menossa. Joidenkin mukaan kiivas kaupankäynti jatkuu, toiset kertoivat buumin jo menneen ja kolmas sanoi kaupan käyvän tasaiseen tahtiin kuten edellisvuonnakin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.