Fomateciltä mullistava telauutuus

Fomateciltä mullistava telauutuus

Marko Korhosen mukaan yhteen laatikkoon mahtuu yhden telan laput kiinnityspultit ja muu tarvittava. Ontossa kahvassa on tilaa muutamille hydrauliikkaletkuille. Laatikko on näppärä siirrellä nosturilla kyytiin ja pois.

Kuopiolainen Fomatec on jatkanut valitsemallaan tiellä. Yrityksessä eletään ajassa ja asiakkaiden ehdotuksia kuunnellaan tarkalla korvalla. Tämä merkitsee sitä, että metsäkoneyrittäjiä palvellaan mahdollisimman hyvin. Toimitusjohtaja Marko Korhosen mukaan urakoitsijoille tarjotaan myös uusia tuotteita sekä kustannustehokkuutta lisääviä palveluja.

Viimeisin Fomatecin uutuus on hybriditela. Tavallisestihan metsäkoneessa on joko hyvän kontaktin tarjoavia pitoteloja tai pehmeiden maiden puunkorjuuseen tarkoitettuja kantavia teloja. Ongelmaksi on muodostunut telojen vaihtaminen. Suomen leimikot ovat sen verran pieniä, ettei telan vaihtoon useinkaan kannata ryhtyä.

Fomatec suunnitteli oman telamallin. Fomatecin Hybridissä on yhdistetty pitotela ja kantava tela helposti kiinnitettävällä lisäosalla. Kantavaksi telaksi Hybriditela varustellaan Fomatecin kehittämällä V- profiililla, jonka ansiosta koneen kantokyky paranee. Hokeilla varustetun pitotelan telalappujen väliin asennetaan leveä kappale, joka tekee telasta lähes umpinaisen. Kantavuutta huomattavasti parantavien telalappujen asennus onnistuu teloja irrottamatta työmaalla yhtä kuusiokoloavainta käyttäen. V-profiilin muoto tiivistää alla olevaa maata eikä päästä pehmeää maa-ainesta purskahtamaan lapun sivuilta pois, kuten tasaisen telalapun kohdalla usein tapahtuu. Myös muita lisälappuvaihtoehtoja on telaan kehitteillä.

Telalapun v-profiili takaa sen, ettei pehmeä maa lähde pakenemaan telalapun alta, vaan paremminkin pakkautuu keskelle parantaen kantavuutta. Fomatecin telat ja kantavat laput on suunniteltu Nokian Forest King F2 -renkaille. Laput ovat kiinni telan välilenkissä yhdellä pultilla. Fomatecin telojen kunnostus on huomattavasti helpompaa, kuin perinteisten telojen. Kuluvat osat eli välilenkki ja pultti voidaan vaihtaa telan runkoon kajoamatta. Pultin hitsaus poistetaan rälläkällä ja kun uusi välilenkki ja pultti ovat paikoillaan, pultin päähän hitsataan pieni sauma varmistamaan pultin paikallaan pysymisen.

Aika on rahaa

Fomatecin ja nurmeslaisen Motoajon miehet ovat laskeneet telojen vaihdon todellisia kustannuksia. Lähes poikkeuksettahan teloja ei vaihdeta metsässä vaan vaihto tehdään korjaamohallilla. Tämän takia koneelle on annettava ylimääräistä lavettikyytiä. Itse telojen vaihto ammattilaiseltakin ottaa helposti useamman tunnin. Sekä lavetilla olo ajan että telojen vaihtoajan kone on poissa tuottavasta työstä. Lahjomaton laskelma on osoittanut, että kokonaiskustannukset ansionmenetyksineen nousevat jopa tuhanteen euroon per vaihto.

Testien aikana telan lisälappujen asentamiseen on mennyt aikaa noin 45 minuuttia per telapari. Eli asennuskustannus jää alle 30 euroon. Kantavien lappujen poistaminen on hitusen sukkelampi toimenpide.

Hiekalla näkee helposti v-profiilin toimintaperiaatteen

Myös puolikantavana

Jos lumi tuntuu pakkautuvan liiaksi telan ja renkaan väliin, mitä ei ainakaan viime talven testeissä havaittu, niin kantavista lapuista voidaan ottaa joka toinen pois. Tällöin saadaan aikaiseksi puolikantava malli.

Telalaput kulkevat mukavasti matkassa sitä varten tehdyssä telalappulaatikossa. Laatikon päällä on kahva, jolla se on helppo nostaa metsäkoneen kyytiin leimikkoa vaihdettaessa. Samaisen varustelaatikon kahva toimii lokerona hydrauliikkaletkuille.

Fomatecin Hybrid Tracksin nimellä kulkevat metsäkonetelat ovat olleet kovassa koeajossa kohta vuoden verran. Uutuus mahdollistaa koneelle paremmat mahdollisuudet työskennellä harvennushakkuilla ja turvemailla myös sulan maan aikana. Fomatecin pitotelan ja metsäkoneen renkaan väliseen pitoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Vaikka tela olisi löysemmälläkin tai varusteltuna kantavaksi telaksi, niin rengas ei pääse pyörimään telan sisällä.

Marko Korhosen mukaan hybriditelat ovat herättäneet kiinnostusta Keski-Eurooppaa myöten. Tarkkaa hintaa teloilla ei vielä ole, sillä eri valmistajien kanssa käytävät keskustelut ovat vielä hieman kesken. Korhosen arvion mukaan marraskuun aikana hinnan pitäisi olla selvillä. Mutta joka tapauksessa Hybrid Tracksit tulevat olemaan erittäin paljon edullisempi ratkaisu kuin kahdet perinteisemmät telat.

Fomatecin pitotela painuu syvälle maahan ja antaa taatusti riittävän pidon vaikeissakin oloissa.

Huokea peruskunnostus

Hybrid Tracks -telojen tekninen ratkaisu mahdollistaa teloille pitkän käyttöiän, sillä telojen peruskunnostus on nopeaa ja edullista. Telojen nivelosien kuluminen on keskitetty helposti ja nopeasti vaihdettaviin osiin, niveltappeihin ja välilenkkiin. Telojen rungossa olevat välilenkin korvakot eivät kulu. Koneyrittäjä pystyy tekemään hybrid-teloihin peruskunnostuksen omalla huoltohallillaan yhdessä työpäivässä. Hybrid-telojen kunnostus varaosineen ja töineen vain noin 2000-2200 euroa, eli se on todella edullinen vaihtoehto jatkaa telan käyttöikää.

Fomatec kunnostaa markkinoilla olevia muitakin metsäkoneteloja eli vaihtaa päätylenkit ja välilenkit. Työ vaatii hitsipillejä, rälläkkää ja hitsausta. Työ ja tarvikkeet tulevat maksamaan noin puolet uuden telan hinnasta.

Kantavan lapun toinen pää koukataan kantavan telan välilenkkiin.

Teksti ja kuvat: Visa Vilkuna