Tapahtumat

Metsäalan suurtapahtuma Metsäpäivät kasvaa kolmipäiväiseksi – ajankohtaista tutkimustietoa ja innovaatioita kolmella lavalla 24.–26.10.2024

Valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään 24.–26.10.2024 Clarion Hotel Helsinki Airportissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Metsäalan tunnetuimman seminaari- ja messutapahtuman ydintä ovat huippupuhujat ja mielenkiintoiset keskustelut.

metsäpäivät, Hans Sohlström

Metsäpäivät alkaa torstaina 24.10. klo 10 puheenvuorolla, jossa kuullaan Suomen ja Ruotsin yhteisistä metsäpoliittisista tavoitteista. Lavalle nousevat maa- ja metsätalousministeriön metsä- ja biotalousyksikköä johtava metsäneuvos Erno Järvinen ja hänen kollegansa, Ruotsin ministeriön maaseutu- ja infrastruktuuriosaston metsä-, ympäristö- ja tutkimusyksikön johtaja Turid Tersmeden.

Molemmat painottavat Suomen ja Ruotsin välisessä yhteistyössä biotalouden merkitystä ja sen kasvupotentiaalin tunnistamista EU-politiikassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ruotsinkielinen ohjelma jatkuu myös avajaiskeskustelun jälkeen. Sille on torstaina 24.10. varattu yksi kolmesta teemalavasta.

Yli 70 esiintyjää

Perjantaina 25.10. Metsäpäivillä ovat vahvasti esillä puupohjaiset innovaatiot. Niistä kertovan Uusi puu -hankkeen kello 9.30 alkavassa juhlaseminaarissa keskustellaan siitä, riittääkö tahto, taito ja tuki siihen, että juuri puu on vihreän siirtymän supermateriaali.

Lauantaina 26.10. Metsäpäivät avaa ovensa yleisölle ja erityisesti metsänomistajille. Avajaiskeskustelussa pohditaan metsänomistuksen muutosta. Lavalle nousevat Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, maa- ja metsätalousministeriön metsä- ja biotalousyksikköä johtava metsäneuvos Erno Järvinen, MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola, Koneen Säätiön Metsän puolella -hankkeen muutosjohtaja Mari Pantsar, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki, Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikainen ja metsänomistaja Kaisa Ralli.

Metsäpäivät on Suomen Metsäyhdistyksen tapahtuma, joka on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1925 lähtien. Tänä vuonna tapahtuman ohjelmassa on mukana yli 40 metsäalan organisaatiota ja yritystä. Puhujia on yli 70.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tapahtuma järjestetään 24.–26.10.2024 Clarion Hotel Helsinki Airportissa, joka avattiin kesällä aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen.