fbpx
 

Pewag panostaa Suomen markkinoihin

Pewag panostaa Suomen markkinoihin

Itävaltainen teollisuuskonserni Pewag valmistaa nostokettinkejä, nostovälineitä, renkaansuojaketjuja, liukuesteitä erilaisiin ajoneuvoihin, jousia ja metsäkoneiden teloja ja -ketjuja. Konsernin liikevaihto on lähes 100 miljoonaa euroa, ja työntekijöitäkin on noin tuhat. Kaikki tuotteet valmistetaan Euroopassa, metsäketjut Itävallassa ja telat Tsekeissä, huippumodernissa, robotisoidussa tehtaassa, jonka vuosittainen kapasiteetti on tällä hetkellä 2000 paria. Vamberkissa sijaitsevassa tehtaassa seinänaapurina on ESAB:n hitsauslankatehdas, eikä Skodan autotehtaallekaan ole kuin 10 kilometriä matkaa.

Nostoketjuja - ja tarvikkeita sekä renkaansuojaketjuja on toimitettu Suomeen jo pitkään ja niillä on omat jälleenmyyjänsä. Aiemmin Pewagilla ei kuitenkaan ole ollut omaa yritystä Suomessa tukemassa myyntiä. Tilanne korjaantui loppuvuodesta 2019, kun Pewag Nordic Oy perustettiin. Yritys keskittyy alkuvaiheessa metsäkoneiden teloihin ja - ketjuihin sekä ajoneuvojen liukuesteisiin.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
- Metsätuotteissa rakennamme yhteistyötä OEM:n kanssa, mutta ajonevojen liukuesteiden myyntiin etsimme yhteistyökumppaneita, toimitusjohtaja Jouni Nurminen kertoo.

- Muissa maissa telojen ja ketjujen myyntiä on tehty jo vuosien ajan vastaavien Pewagin yritysten kautta, mutta Suomesta sellainen on puuttunut. Nyt haemme uutta starttia ja rakennamme yhteistyökuviot uusiksi. Näiden tuotteiden myynti vaatii ehdottomasti valmistajan tukea, Nurminen jatkaa.

Tehty kestämään

Nurmisen mukaan Pewagin metsäketjut ovat olleet jo pitkään tunnettuja tavanomaista paremmasta kulutuksen kestävyydestä. Tämän taustalla on erikoisterässeokset mm. titaani- ja kromiseosteiset booriteräkset. Lisäksi ketjumatoissa käytetään mallista riippuen taottuja osia kulutuksen kestävyyden takaamiseksi.

- Suomessakin muutamat asiakkaat ovat kertoneet ajaneensa ko. ketjuilla 11 - 12 000 tuntia, kun tavanomaiset ketjut kestävät 3500 - 5000 tuntia, Nurminen toteaa.

Pewagin teloissa on keskitytty kolmeen erilaiseen telakenkämalliin, yleiseen, vetävään, kantavaan ja niiden yhdistelmiin. Lenkkikoko on tarkoituksella rajattu 26 mm:n, joka on optimaalinen koko taotulle lenkille. Erona muihin markkinoilla oleviin valmistajiin, telojen kuluvimmat osat, eli telakenkähokit ja lenkkikoukut ovat hiiletyskarkaistuja, pinta 750 HV ja sisältä 550 HV. Näin saadaan asiakkaiden kokemuksien mukaan 10 - 20 % parempi kulutuksen kestävyys.

- Tämä on hyvin olennainen asia teloissa, sillä lenkkikoukkujen loppuun kulumisen vuoksi yleensä telat romutetaan. Lenkkikoukkuja voidaan myös vaihtaa, mutta yleensä vaihtotyö tulee kannattamattomaksi työn kustannusten takia. Sen sijaan esimerkiksi Venäjällä, jossa työvoima on halvempaa ja maaperä tunnetusti erityisen kuluttavaa, vaihdetaan lenkkikoukut hyvinkin nopeasti ja pewag onkin toimittanut sinne paljon lenkkikoukkuja, joilla on korjattu kaikkien valmistajien teloja. Telahokkien vaihtoa suoritetaan Suomessakin hyvin paljon ja Pewagilla on teloissa erityinen taottu hokkimalli, jossa saadaan hiiletyskarkaisu laajemmalle pinta-alalle, Nurminen kertoo.

Nurmisen mukaan tuotekehitys on kovassa vauhdissa ja Pewag tulee julkaisemaan lähiaikoina myös uusia kehitysratkaisuja.

Muita aiheeseen liittyviä

 • UPM investoi Kaukaan sellutehtaaseen


  22 kesäkuun, 2017

  UPM parantaa edelleen Lappeenrannassa sijaitsevan Kaukaan sellutehtaan tehokkuutta ja kilpailukykyä uudistamalla tuotantoprosessin eri vaiheita 30 miljoonalla eurolla. Uudistukset kohdistuvat kuitulinjoihin,…


  Lue lisää
 • Teppo Mikkola jatkaa SKAL:n puheenjohtajana


  11 kesäkuun, 2018

  Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajaksi kaudelle 2018–2020 valittiin nykyinen puheenjohtaja, talousneuvos, liikenteenharjoittaja Teppo Mikkola, 63, Mietoisista. Mikkolalla ei…


  Lue lisää
 • Volkswagen pakettiautomarkkinan selvä ykkönen alkuvuonna 2018


  5 huhtikuun, 2018

  Volkswagen oli pakettiautojen selkeä markkinajohtaja tammi-maaliskuussa 26,2 % markkinaosuudella. Volkswagen-pakettiautoja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa yhteensä 1 104 kappaletta. Volkswagen oli ainoa merkki, joka…


  Lue lisää
 • KUUTION KÄYTTÖ KASVUSSA


  9 toukokuun, 2018

  Vuosi sitten aloittanut puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio on ottanut paikkansa metsänomistajien, metsänhoitoyhdistysten, puunostajien ja metsäalan palveluita tarjoavien ammattilaisten työkaluna. Kuutioon…


  Lue lisää