fbpx
 

Volvo XC40 Recharge-täyssähköauton tuotanto käyntiin

Volvo XC40 Recharge-täyssähköauton tuotanto käyntiin

XC40 Recharge on ensimmäinen Volvon monista tulevista täyssähköautoista. Sen lokakuun alussa käynnistynyt tuotanto on merkittävä askel eteenpäin Volvon tavoitteessa pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Samana vuonna yhtiö odottaa täyssähköautojen käsittävän 50 prosenttia sen kansainvälisestä myynnistä loppuosuuden koostuessa hybrideistä.

XC40 Recharge -mallin kysyntä on ollut vahvaa, ja vaikka tilauskirjat ovat edelleen auki, jokainen tänä kalenterivuonna valmistettava auto on jo myyty. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille Euroopassa myöhemmin tässä kuussa.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Asiakkaille myytävien autojen tuotannon käynnistyminen seuraa valmisteluvaihetta, jossa Gentin tehdas on valmistanut rajallisen määrän esituotantoautoja. Tämä prosessi tehdään jokaisen uuden mallin kohdalla, ja sen tarkoituksena on optimoida tuotannonkulku ja varmistaa jokaisen auton korkea laatu. Kaikki tuotantotyöntekijät ovat saaneet kattavan koulutuksen sähköautojen turvallisesta valmistamisesta.

- 1.10.2020 on todella merkittävä päivä Volvon historiassa kaikille Gentin työntekijöille. Jatkaessamme mallistomme sähköistämistä Gentin tehdas toimii suunnannäyttäjänä globaalille tuotantoverkostollemme, sanoo Volvon teollisuustoiminto- ja laatupäällikkö Javier Varela.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
XC40 Recharge on täyssähköversio erittäin suositusta XC40-mallista, joka voitti ensimmäisenä Volvona arvostetun Vuoden auto Euroopassa -palkinnon. Sähköauto perustuu Volvon ja Geelyn kehittämälle edistykselliselle modulaariselle CMA-alustalle.

Nelivetoinen XC40 Recharge tarjoaa yhdellä latauksella toimintasäteeksi yli 400 kilometriä (WLTP) ja kehittää tehoa 408 hevosvoimaa. Akku latautuu 80 prosentin kapasiteettiin noin 40 minuutissa pikalatausjärjestelmää käytettäessä.

Uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä tarjoaa asiakkaille ennennäkemättömiä muokkausmahdollisuuksia, helppokäyttöisyyttä sekä Googlen teknologiaa ja palveluita, kuten Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. XC40 Recharge vastaanottaa suuremmat ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmäpäivitykset langattomasti.

Volvon turvallisuusinsinöörit ovat käyttäneet työssään perustana alkuperäisen XC40-mallin erinomaisia turvallisuusominaisuuksia, mutta sähköauton eturakennetta on muokattu ja vahvistettu polttomoottorin puuttumisen vuoksi. XC40 Recharge noudattaa Volvon korkeita turvallisuusstandardeja ja pitää ihmiset yhtä hyvässä turvassa kuin muutkin Volvot.

Akusto on suojattu turvakehikolla, joka on upotettu auton korirakenteen keskiosaan. Sijainti auton lattiassa madaltaa painopistettä, mikä suojaa paremmin auton ympäripyörähtämiseltä. Sisäpuolella innovatiivinen toimivuutta korostava lähestymistapa on mahdollistanut runsaat säilytystilat esimerkiksi ovissa ja tavaratilassa. Koska autossa ei ole polttomoottoria, siihen on voitu lisätä säilytystilaa myös konepellin alle.

Muita aiheeseen liittyviä

 • Puun energiakäyttö jatkoi kasvuaan 2019


  29 toukokuun, 2020

  Puupolttoaineita kulutettiin vuonna 2019 jälleen ennätysmäärä, ja niiden kokonaiskäyttö kasvoi jo neljättä vuotta peräkkäin. Myös lämpö- ja voimalaitoksissa sekä metsähakkeen…


  Lue lisää
 • Uudet verkkosivut avattu


  21 helmikuun, 2017

  Metsätrans-lehden uudet verkkosivut on avattu. Jatkossa www.metsatrans.com tarjoilee painavaa asiaa kannolta tehtaalle ajankohtaisesti. Uusien kotisivujen teknisen toteutuksen taustalla on vaasalainen…


  Lue lisää
 • Kirjanpainajakannat maltillisessa kasvussa


  27 heinäkuun, 2020

  Lämmin alkukesä oli suosiollinen toukokuun lopussa käynnistyneelle kirjanpainajakuoriaisen parveilulle. Ennen heinäkuuta epidemiaraja, 15 000 kirjanpainajaa pyydysryhmää kohden, ylitettiin kuitenkin vain Lapinjärvellä….


  Lue lisää
 • Huoltoyritykset, vahva resurssi Komatsu Forest Oy:lle


  1 joulukuun, 2017

  Komatsu Forest Oy:n tarjoama palvelu koneyrittäjille on ottanut tavallista pidempiä askeleita kuluvan vuoden aikana. Omia huoltopisteitä valtakunnassa on edelleen kolmella…


  Lue lisää